Sage o prestopu konec: Sam Bennett v Belgijo

Sage o prestopu konec: Sam Bennett v Belgijo
03.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Sam Bennett. Zdaj je vendarle dokončno jasno in uradno. Bennett zapušča Boro Hansgrohe in bo okrepil Deceuninck Quick Step.

Sam Bennett in Shane Archbold bosta v naslednji sezoni člana moštva Deceuninck Quick Step. Predvsem o Samu Bennettu je bilo veliko govora. Član Bore Hansgrohe je bil letos nadvse uspešen v sprintih, a ni dobil priložnosti ne na dirki po Italiji ne na dirki po Franciji. V ekipi je bila konkurenca prevelika. Seveda sta tam tudi Pascal Ackermann in Peter Sagan. Bennett pa je znal izkoristiti sleherno priložnost. Tudi na dirki po Španiji.

Vseskozi pa je bilo jasno, da pogodbe za prihajajočo sezono nima. Pojavljale so se različne govorice, kje bo nadaljeval kariero. Čeprav v ekipi očitno ni bil zadovoljen, pa se je omenjalo celo, da naj bi podaljšal pogodbo. Vmes se je oglasil glavni menedžer moštva Deceuninck Quick Step in dejal, da je želela Bora Hansgrohe opraviti zamenjavo, a to ni prišlo v poštev. Belgijsko moštvo, ki je po številu zmag tudi letos bilo najuspešnejše, pa je vseeno iskalo zamenjavo za Elio Vivianija.

In Patrick Lefevre je očitno sklenil dogovor. Z Bennettom sta sklenila dveletno pogodbo. "Vesel sem, da sem podpisal z Deceuninck Quick Stepom. Kot otrok sem imel poster te ekipe na steni. Nikoli si nisem mislil, da bo kdaj dovolj dober zanje. Zato so se mi zdaj uresničile sanje," je dejal 29-letni Bennett. Lefevre pa: "Vesel sem, da mi ga je uspelo dobiti. Njegovi rezultati povedo vse o njegovi nadarjenosti in odločenosti. Komaj čakamo, da pričnemo sodelovati."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ