Sam Bennett in Giacomo Nizzolo prevladujeta, Jan Polanc blizu deseterice

Sam Bennett in Giacomo Nizzolo prevladujeta, Jan Polanc blizu deseterice
13.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki BinckBank Tour je za kolesarji že druga etapa. Obe je dobil sam Bennett. Začela se je dirka po Burgosu. Jan Polanc 13.

Najprej na dirko BinckBank Tour. Govorimo o nekdanji dirki po Beneluksu oziroma o dirki Eneco Tour, ki je lani dobila novega sponzorja. V prvih dveh etapah smo gledali boje sprinterjev. Obakrat pa se je zmage veselil Sam Bennett. V prvi etapi je premagal Edwarda Theunsa in Mika Teunissena. V drugi je bil nadvse izenačen. Bennett se je v majici vodilnega v skupnem seštevku pred sprintom vozil v zavetrju Dylana Groenwegna.

V zadnjih metrih pa je skočil v zavetrje mlaega Jasperja Philipsena. To je bila odločilna poteza, saj je bil mladi Belgijec izjemno hiter. 150 metrov pred ciljem pa je Bennett to znal izkoristiti. Izstrelil se je iz njegovega zavetrja in slavil že drugo etapno zmago v dveh dneh. Philipsen je bil drugi Groenewegen pa tretji. Bennett ima zdaj 12 sekund prednosti pred Wisniowskim v skupnem seštevku. Grega Bole je 122.

Začela se je tudi dirka ekstra kategorije po Burgosu, ki za mnoge kolesarje predstavlja zadnjo pripravo na špansko Vuelto. Mesto Burgos je gostilo start in cilj 162 kilometrov dolge preizkušnje. Ta je bila razgibana, a vseeno ne pretirano, tako da so mnogi lahko upali na etapni uspeh. Edini kategoriziran vzpon je bil Alto del Castillo 15 kilometrov pred ciljem.

Peterica ubežnikov je sicer poskušala presenetiti glavnino, a so kolesarji Astane in Bahraina Merida poskrbeli, da so zadnjega ubežnika Ezquerro ujeli dobrih sedem kilometrov pred ciljem. Odločilen je bil zaključni vzpon – kolesarji so se še drugič podali na Alto de Castillo, a tokrat je bil tam tudi cilj. Govorimo o devetsto metrov dolgem vzpon s 5,4-odsotnim naklonom.

Pot do vrha pa je tlakovana. Prav zato je prišlo do razlik tudi med najboljšimi. Že na začetku vzpona je prišlo do napada, tako da so si Grous Aranburu in Nizzolo privozili odločilno prednost. V zadnjih metrih je Giacomo Nizzolo uspel priti do zmage, drugi je bil Alex Aranburu, tretji pa Eduard Grosu. Kolesarji so v manjših skupinah prihajali na cilj. Jan Polanc je z zaostankom 12 sekund zasedel 13. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ