Sam Bennett tretjič zapored, Polanc v Burgosu 18.

Sam Bennett tretjič zapored, Polanc v Burgosu 18.
15.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sam Bennett je v sprintih na BinckBank Touru neustavljiv. Dobil je še tretjo od treh etap. Tokrat so se kolesarji pritoževali nad nevarno traso. Na dirki po Burgosu Jan Polanc 18.

Na dirki BinckBank Tour je za kolesarji že tretja etapa. Tudi ta je bila sprinterska. Aalter je gostil start in cilj 167 kilometrov dolge preizkušnje, ki je bila začinjena z osmimi tlakovanimi odseki. Kolesarji so najprej zavili iz mesta, potem pa so se vrnili in prekolesarili še tri kroge, dolge po 33 kilometrov. Šli so tudi skozi mestece Knesselare, kjer so se poklonili preminulemu Bjorgu Lambrechtu. Prvega pobega je bilo konec dorih 70 kilometrov pred ciljem.

Potem so srečo poskusili še Harry Tanfield, Stijn Steels, in Guillaume Van Kerisbulck. Privozili so si dobro minuto prednosti, medtem ko je v glavnini na cestah polnih pasti – govorimo kolesarskih poteh, betonskih površinah, ozkih, nevarnih odsekih, nad katereimi so se številni kolesarji kasneje zelo glavno pritoževali – prišlo do številnih padcev. V zaključku so pobudo prevzeli kolesarji Jumba Visme in EF Education First in dobre tri kilometre pred ciljem je glavnina ubežnike ujela.

Vse je bilo pripravljeno za nov sprint. Tik pred zadnjim ovinkom pa je prišlo do novega padca. Med hitrejšimi kolesarji je v tem padcu ostal ujet Kristoffer Halvorsen. Prvi je sprint začel mladi Jasper Philipsen, ki pa tokrat proti izkušenejšima sprinterjema ni imel možnosti. Za zmago sta se v nadvse tesnem obračunu udarila Dylan Groenewegen in Sam Bennett. Irec je po fotofinišu prišel do nove zmage. Že tretje v treh etapah na letošnji dirki.

"Nism bil prepričan, če sem zmagal. Nekdo se je dotaknil mojega kolesa v zadnjem ovinku, tako da so prestave preskakovale kot nore. Nisem mogel “metati” kolesa, ampak sem ga moral voziti čim bolj mirno. Prestave so preskakovale, tako da nisem mogel pritisniti na vso moč," je dejal Bennett. Kljub temu je bilo dovolj. Groenewegen je bil drugi, tretji pa Philipsen. Bennett ima 20 sekund prednosti pred Philipsenom in Groenewegnom v skupnem seštevku. Edini slovenski predstavnik Grega Bole je 146.

Na dirki ekstra kategorije po Burgosu so kolesarji odpeljali drugo, 155 kilometrov dolgo etapo od Gumiel de Izana do Lerme. Tako kot prva, tudi ta ni bila ekstremno zahtevna, so pa organizatorji spet poskrbeli za razburljiv zaključek. V mestecu Lerma so kolesarje namreč popeljali na tlakovan, 2,5 km dolg vzpon s 6-odstotnim povprečnim naklonom.

Giacomo Nizzolo, ki je v zahtevnem sprintu dobil prvo etapo je nosil majico vodilnega. Na dirki pa nastopa tudi Jan Polanc. Tudi tokrat je prišlo do pobega. Četverica ubežnikov si je sicer privozila dve minuti prednosti, a glavnine to ni skrbelo. Na koncu je v ospredju ostal samo še Mathias Brandle. Razpotegnjena glavnina ga je ujela na zadnjem klancu dober kilometer in pol pred ciljem.

Največ moči pokazala Jon Aberasturi in Giacomo Nizzolo. Aberasturi je bil tokrat močnejši. Slavil je tretjo zmago v tej sezoni, obenem pa je svoji ekipi Caja Rural priboril šesto zmago letos. Nizzolo je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Pred kolesarji je zdaj precej zahtevnejša etapa s ciljnim vzponom. Jan Polanc je bil tokrat 18., v skupnem seštevku pa ja 13.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ