Sam Bennett: Upam, da bomo tole lahko ponovili.

Sam Bennett: Upam, da bomo tole lahko ponovili.
16.06.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Sloveniji. Zmagovalec 1. etape Sam Bennett: "Moral sem samo obdržati hitrost, ki sem jo imel v zavetrju klubskih kolegov."

Sam Bennett je veliki zmagovalec prve etape na dirki po Sloveniji. V sprintu je ugnal Sonnyja Colbrellija in Luko Mezgeca. Na koncu pa se Bennett ni pozabil zahvaliti pomočnikom pri moštvu Bora Hansgrohe. Bennett je tako kot prvi kolesr v zgodovini slovenske preizkušnje oblekel zeleno majico najboljšega v skupnem seštevku. Tu je krajši pogovor z njim.

Kako vam pristoji zelena?
Zelena je tudi med sprinterji zelo popularna. Lepo jo je obleči. Na koncu je bilo zres težko. Ampak, ekipa je opravila fantastično delo. Zelo sem ponosen na to.

Vaša zmaga. Zdi se, da ste do nje prišli na preprost, lahek način?
Moral sem samo obdržati hitrost, ki sem jo imel v zavetrju klubskih kolegov. Sicer pa sem si ogledal posnetek. Res se zdi preprosto, vendar je bilo težko. Komaj sem še lahko sledil kolegom. Izjemno delo so opravili.

Vlak je bil odličen. Od kje izhaja ta uigranost?
Na Giru smo res izpopolnili vlak. Dobili smo nekaj novih izkušenj na največjih dirkah. Smo bolj samozavestni, izkušeni. Ko smo prišli v zaključek so fantje vedeli, kaj morajo narediti.

Ste videli padec pred sprintom?
Že en krog prej sem se mi je na tistem mestu odpel kolesarski čevelj. Vedel sem, da se tam prav lahko kaj takega zgodi. Zato me to sploh ne preseneča. Ampak, padca nisem ne videl, niti nisem ničesar slišal. Dogajalo se je kar nekaj kolesarjev za mano. Upam, da so fantje v redu.

Je bilo v zaključku dovolj prostora? Prostor je bil na moji desni strani. Tudi na Colbrellijevi levi strani je bilo dovolj prostora. Seveda ga je bilo dovolj.

V petek vas morda čaka že nova priložnost za zmago? Videli bomo iz etape v etapo. Upam pa, da bomo tole lahko ponovili.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ