Samo za Contadorjeve pomočnike ... poseben pripomoček za plastenke

Samo za Contadorjeve pomočnike ... poseben pripomoček za plastenke
07.07.2014 AVTOR: D. Z.
Med prvo etapo dirke po Franciji smo lahko opazili, da kolesarji Tinkoff Saxa pri prenašanju plastenk uporabljajo prav poseben pripomoček.

Oleg Tinkov, lastnik moštva Tinkoff Saxo, je na svojem twitterju kasneje tudi objavil fotografijo tega pripomočka za prenašanje plastenk. V zadnjih letih smo že kar vajeni tega, da med prenosom gledamo, kako se pomočniki pripeljejo na rep glavnine in iz spremljevalnih avtomobilov pobirajo plastenke s pijačo.

Te plastenke potem tlačijo v žepe na dresih, za vrat, pod drese … kamorkoli, samo da bi jih lahko naenkrat odnesli čim več. Potem pa sledi vožnja skozi glavnino in dostava pijače kapetanom. Pri moštvu Tinkoff Saxo pa so na Touru predstavili nekakšno novost. Kot lahko vidite na fotografijah gre za nekakšen predpasnik, ki si ga kolesar nadene, ko gre po plastenke. V tem predpasniku pa so že plastenke, ki jih kolesar potem lahko dostavi kapetanom.

Naenkrat lahko v takem pripomočku lahko kolesar prenese pet plastenk naenkrat. Vsekakor pa se zdi, da je zelo prektičen. Po besedah Olega Tinkova naj bi ga zasnoval njihov kolesar Michael Rogers, medtem ko so ga ekskluzivno samo za kolesarje Tinkoff Saxa izdelali pri Sportfulu, podjetju, ki ga dansko ekipo izdeluje tudi drese.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ