Samostan na otoku bo gostil začetek Toura

Samostan na otoku bo gostil začetek Toura
10.12.2014 AVTOR: D. Z.
Naslednja dirka po Franciji se bo začela v Utrechtu, leta 2016 pa se bo Tour začel v Franciji, ob samostanu Mont Saint Michel.

Letošnji spektakel v Veliki Britaniji bo težko preseči. To bodo naslednje leto poskušali v nizozemskem Utrechtu, ki bo gostil začetek dirke po Franciji. Leta 2016 pa se bo dirka spet začela doma. To so zdaj sporočili organizatorji.

Začela se bo 2. julija v Normandiji. Nič posebnega, boste rekli. Pa vendarle. Se spomnite kronometra na dirki po Franciji leta 2013? 10. julija je bila na sporedu 11. etapa. Kronometer od Avranchesa do Mont Saint Michela, ki ga je dobil Tony Martin. Takrat je bila panorama ob posnetkih kolesarjev, ko so se bližali cilju, zares zanimiva.

Otok in na otoku samostan. Do tja pa vodi zgolj ena cesta. Prav Mont Saint Michel in samostan, ki je del svetovne dediščine Unesca, bo zdaj gostil začetek Toura 2016. Že tako s strani turistov zelo oblegan otok bo očitno še pridobil na prepoznavnosti. Prva etapa bo dolga 188 km, cilj pa bo gostila plaža Utah. Fotografije s prej omenjenega kronometra s samostanom v ozadju si lahko ogledate na desni strani.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ