Sanjski slovenski dan dopolnila še Pogačar in Bevc

Sanjski slovenski dan dopolnila še Pogačar in Bevc
06.05.2016 AVTOR: D. Z.
Ob uspehih Mateja Mugerlija in Primoža Rogliča ne smemo pozabiti niti na mlade. Mlajši mladinci in mladinci so izjemno uspešni na Češkem.

MLADINCI
Najprej pa starejši mladinci. V teh dneh nastopajo na dirki Miru, ki spada med dirke za Pokal narodov. Po dveh dneh dirkanja so za njimi tri etape. A prav v popoldanski etapi, potem ko so dopoldne kolesarji odpeljali tudi kronometer, se je lahko Tadej Pogačar veselil izjemnega uspeha.

Slavil je namreč zasluženo zmago. Kolesarji so morali premagati 62,4 km dolgo preizkušnjo, na konu pa je Pogačar premagal Holstada in Huysa. Njegov uspeh je s 14. mestom dopolnil Žiga Jerman. Najboljši Slovenec v skupnem seštevku pa je Jaka Primožič, ki z zaostankom 1:23 zaseda deveto mesto. Vodi Alexys Brunel.

MLAJŠI MLADINCI
Mlajši mladinci ravno tako zastopajo slovensko reprezentanco. Nastopajo pa na dirki VN Matoušek v okolici Brna. Člani reprezentance so Aljaž Omrzel, Jan Bevc, Žiga Jančar, Marko Jeretina, Marko Hozjan, Nace Malovič, Anže Skok in Maj Gungl. Na 1,6 km dolgem prologu je bil Jan Bevc z zaostankom petih tretji, Anže Skok četrti, Aljaž Omrzel pa peti.

Popoldne so imeli še 80 km dolgo etapo. Vmes so morali premagati tudi 3 km dolg in zelo strm vzpon na Hartinkov. 20 km pred ciljem je prišlo do množičnega padca, skupila pa sta jo tudi Jančar in Malovič. Na zadnjem vzponu je napadel Karel Vaček, ki se je potem lahko veselil tudi zmage. Prva skupina desetih kolesarjev je za njim zaostala za 50 sekund. Peti je bil Bevc, šesti Omrzel in sedmi skok. Bevc bo v drugi etapi nosil majico najboljšega mladega kolesarja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ