Sanjsko dopoldne za Adrio Mobil

Sanjsko dopoldne za Adrio Mobil
08.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

Na dirki Tour of Bihor je dopoldanski prvi del druge etape pripadel Dušanu Rajoviću, ki je premagal Marka Kumpa. Popoldne v ospredju hribolazci.

Kolesarji Adrie Mobila odlično nastopajo na etapni dirki prve kategorije Tour of Bihor v Romuniji. Prvo etapo je v sprintu dobil Marko Kump, njegov uspeh pa je dopolnil David Per. Sledil je naporen drug dan. Dopoldne so morali kolesarji najprej opraviti z dva kilometra dolgim kronometrom v ulicah mesta Oradea. S povprečno hitrostjo 55,4 km/h se je zmage veselil Srb v dresu Adrie Mobila Dušan Rajović. Čas 2:10.

Za dve sekundi je ugnal Marka Kumpa, ki je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Popoldne je bila na sporedu 156 kilometrov dolga gorska etapa. Start je gostila Oradea, cilj pa Padis, na 1248 metrih nadmorske višine. Govorimo o dobrih 12 kilometrov dolgem vzponu s 6,3-odstotnim povprečnim naklonom. Etapo je dobil Kolumbijec v dresu italijanskega moštva Androni Giocatolli Sidermec Daniel Munoz.

22-letnik je ugnal Markusa Freiberga in Karla Hnika, ki je zaostal za 50 sekund. Z istim časom, kot tretjeuvrščeni Hnik je na petem mestu etapo končal Radoslav Rogina. Munoz pred zadnjo etapo tudi vodi v skupnem seštevku."Dirka v Romuniji je precej naporna predvsem zaradi vročine in natrpanega urnika, saj bomo v 42 urah odpeljali kar štiri etape. Poleg tega imamo še transferje do hotelov, tako, da nam ni dolgčas," je dejal športni direktor Adrie Mobila Branko Filip.

Filip je še dodal: "Danes je dirka potekala brez večjih pretresov. V ospredju se je izoblikovala manjša skupina kolesarjev, ki smo jo imeli s pomočjo nekaterih drugih ekip pod kontrolo. Za etapno in najverjetneje tudi za končno zmago so se kolesarji udarili na zaključnem vzponu. Radoslav Rogina je odpeljal solidno in zasedel peto mesto."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ