Santini namesto dresov v proizvodnjo mask

Santini namesto dresov v proizvodnjo mask
20.03.2020 AVTOR: DZ, vir: Santini

Iz italijanskega proizvajalca dresov Santini so sporočili, da bodo v naslednjem obdobju proizvajali maske, ki jih ljudje potrebujejo v boju proti koronavirusu.

V Italiji je koronavirus do zdaj pustil najhujše posledice in pri naših zahodnih sosedih še pustoši. Na pomoč prihajajo tudi različna podjetja. Zdaj so se za to odločili pri Santini. Govorimo o proizvajalcu dresov, ki jih uporabljata tudi ekipi Trek Segafredo in Boels Dolmans.

Pri Santiniju upajo, da bodo s proizvodnjo mask, ki jih predvsem medicinsko osebje nadvse potrebuje začeli že 23. marca. Sicer pa je sedež podjetja v mestu Lallio, ki je zelo blizu Bergama, kjer je koronavirus zelo razširjen. Santini je moči združil z lokalnim podjetjem za tekstil Sitip. Skupaj so že razvili prototip maske, ki jo zdaj preizkušajo. Če jo bodo odoborili, bodo pri Santiniju lahko izdelali okrog 10 tisoč mask dnevno.

"Že od začetka izbruha smo se spraševali, kaj lahko naredimo. Zato smo stopili v stik s Sitipom, ki proizvaja vodoodporne materiale in skupaj smo že izdelali prototip maske," je dejala Santinijeva predstavnica Monica Santini. "Testirali smo stroje in lahko bomo proizvedli deset tisoč mask dnevno. Sicer so se na nas številni že obrnili s prošnjami, vendar pa bo prioriteta Bergamo in okolica, saj lahko na lastne oči vidimo, s kakšnimi težavami se ukvarjajo v bolnišnicah, tovarnah in preostalih službah."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ