Saronni o Pogačarju: "V njem se skriva močan motor"

Saronni o Pogačarju: "V njem se skriva močan motor"
25.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tadej Pogačar je po veliki zmagi na dirki po Algarveju v središču pozornosti. Njegov "šef" Giuseppe Saronni pa: "Resnično se v njem skriva močan motor."

"Vsekakor pa se ga ne bo do konca leta 2021 nihče dotaknil, nihče."
Beppe Saronni
"Navdušeni smo nad tem, kar počne Tadej. Še bolj pa smo veseli, da smo z njim podpisali pogodbo že pred časom, ko ga še nihče ni opazil," je po izjemni zmagi Tadeja Pogačarja na dirki po Algarveju dejal njegov "šef" Beppe Saronni. Nekdaj vrhunski kolesar je vseskozi povezan s kolesarstvom in je še vedno zelo pomemben mož v moštvu UAE Team Emirates.

"Velik del zaslug gre brez dvoma Andreju Hauptmanu, nekdanjemu kolesarju Lampreja, s katerim smo ostali v odličnih odnosih."
Beppe Saronni

V pogovoru za tuttobiciweb.it je izpostavil, da so pri ekipi Pogačarja opazili tudi po zaslugi slovenskega članskega selektorja: "Velik del zaslug gre brez dvoma Andreju Hauptmanu, nekdanjemu kolesarju Lampreja, s katerim smo ostali v odličnih odnosih. On nas je že opozoril tudi na kolesarje, kot so Simon Špilak, Kristijan Đurasek in Jan Polanc. Opozoril pa me je tudi na tega fanta, ki je že v mlajših kategorijah pokazal pravi karakter."

"Mi je nekoliko podoben. Pravi napad v pravem trenutku in je stvar narejena."
Beppe Saronni

Saronni je bil nad zmago 20-letnega Pogačarja na dirki po Algarveju navdušen. Gre vendarle za prestižno dirko ekstra kategorije: "Resnično se v njem skriva močan motor, ki ga moramo še prav spoznati in pripraviti. Tisto, kar najbolj izstopa je njegova mirnost, sposobnost, da v pravem trenutku potegne pravo potezo. Pri tem vsekakor prehiteva ostale kolesarje iz iste generacije. Je zelo odrasel. Zato mi je še posebej všeč. Morda tudi zato, ker mi je nekoliko podoben. Pravi napad v pravem trenutku in je stvar narejena."

"Moramo mi kot ekipa in tudi on ostati na realnih tleh."
Beppe Saronni

Seveda pa je Saronni opozoril, da je Pogačar še mlad, in da ima pred sabo še nadvse lepo prihodnost. "Vsekakor je ta zmaga lep signal, vendar pa moramo mi kot ekipa in tudi on ostati na realnih tleh. Dobil je izjemno dirko in prav je, da se tega razveseli. Mora pa se zavedati, da je to zgolj majhen korak proti večjim ciljem," je dejal Saronni in dodal:

"Še on sam ne ve, kaj lahko doseže in kam lahko pride."
Beppe Saronni

"Če bo ostal tak kot je, torej ponižen in odločen, lahko po zaslugi naravnih sposobnosti, ki so mu bile prirojene pride zelo daleč. Še on sam ne ve, kaj lahko doseže in kam lahko pride." Saronni je še izpostavil, da bo vsekakor daleč prišel v ekipi, v kateri je. Zakaj? Ker ima s Pogačarjem očitno podpisano dolgoročno pogodbo: "Vsekakor pa se ga ne bo do konca leta 2021 nihče dotaknil, nihče."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ