Saudi Tour pod vprašajem zaradi nevarnosti terorističnih napadov

Saudi Tour pod vprašajem zaradi nevarnosti terorističnih napadov
12.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: A.S.O.

Na začetku februarja bi morala potekati šele druga dirka po Savdski Arabiji, ki jo organizira ASO. Dirka je zdaj pod vprašajem, saj je na reliju Dakar, ki pravkar poteka v tej državi, eksplodiral avtomobil - bomba.

V zadnjih dveh letih smo se navadili na odpovedi dirk, ki so bile odpovedane zaradi koronavirusa, med lanskimi »žrtvami« je bila tudi dirka po Savdski Arabiji (Saudi Tour, 2.1.). Letos so pri ASO-ju zagotavljali, da bodo drugo izvedbo dirke izpeljali, a je vprašanje, če bodo kolesarji sploh prišli v to arabsko državo.

V Savdski Arabiji namreč ravnokar poteka reli Dakar, kjer se je zgodil napad z avtomobilom bombo pred hotelom, v katerem je bil huje poškodovan francoski dirkač Philippe Boutron. Varnostne razmere v državi namreč niso najboljše, saj so Savdijci tarče napadov Hutijev iz sosednjega Jemna, s katerimi se že nekaj časa vojskujejo.

V letu 2021 so Savdijci na svojih tleh tako zabeležili več kot 20 terorističnih napadov. Kolesarska dirka bi sicer morala potekati od 1. do 5. februarja, ker je organizator ASO, bo na štartu zagotovo nekaj ekip iz svetovne serije, francoski prireditelji pa zaenkrat le sporočajo, da opazujejo situacijo in da bodo odločitev sprejeli kmalu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ