Savčani s kolesom Janu omogočili olimpijske igre

Savčani s kolesom Janu omogočili olimpijske igre
11.04.2015 AVTOR: Nejc Grilc
K zgodbi Jana Lukaniča, ki si želi nastopiti na specialni olimpijadi, so z dobrodelnostjo pripomogli tudi v kolesarskem klubu Sava.
Jan Lukanič je mladenič z duševno motnjo v razvoju, ki pa je kljub težavam odločen, da bo postal uspešen športnik. Olimpijsko normo za nastop na specialni olimpijadi v Los Angelesu je dosegel s starim očetovim kolesom, drago cestno kolo pa je žal presegalo finančne zmožnosti njegove družine.

Zato so v kranjskem kolesarskem klubu organizirali dobrodelno akcijo, v kateri so Janu podarili cestno kolo Scott Foil, s katerim bo lahko konkurenčen vrstnikom. Poleg kolesa je iz rok trenerjev Mateja Stareta in Naceta Korošca prejel še klubski dres, kolesarske čevlje, čelado in očala.

V popolni opremi je Jan na četrtkovi prireditvi na velodromu prvič preizkusil novo opremo in ni mogel skriti veselja: "Zelo sem vesel. Težko sem pričakoval trenutek, ko v roke dobim tako dobro kolo. Sedaj bom sigurno konkurenčen nasprotnikom."

Jan je že pozimi začel z baznimi treningi, pripravljenost pa bo do olimpijade, ki se bo začela 21. julija, stopnjeval na kolesu. V Los Angelesu bo nastopil na 15 in 25 kilometrski razdalji. 

Geslo olimpijade se glasi: "Pustite me zmagati. Če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu." Poguma Janu nedvomno ne manjka, s pomočjo Savčanov pa bo njegova naloga vsaj nekoliko lažja.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ