Savčani v Istri pripravljeni na prvo dirko (foto)

Savčani v Istri pripravljeni na prvo dirko (foto)
12.02.2015 AVTOR: Matej Zalar
Člani ekipe Save do 23 let so formo gradili s treningi v Istri, v nedeljo pa jih čaka prvi preizkus v Poreču.

Ekipa Save v letošnji sezoni: Gašper Katrašnik, Tadej Logar, Matej Razingar, Žiga Grošelj, Matic Grošelj, Jernej Švab, Miha Poljanec, Tim Zubanovič, Luka Čotar. 

Članska ekipa Save do 23 let je letos doživela nekaj sprememb. Pridružili so se ji Matic Grošelj, ki je v ekipo prišel iz Idrije, aktualni mladinski državni prvak Luka Čotar in Tim Zubanovič, ki je med člane prestopil iz mladinskega pogona Savčanov. 

Pod vodstvom trenerja Matjaža Zevnika so se na novo sezono pripravljali v ustaljenem ritmu. "Večinoma smo treninge opravljali kar v domačih krajih, daljše treninge na kolesu pa smo opravili v Istri. Vreme nam ni povzročalo težav, začrtani program smo opravili stoodstotno, tudi vzdušje v ekipi pa je pred pričetkom sezone izvrstno. Upamo, da se bo kakovosten trening obrestoval," je razkril najstarejši Savčan Žiga Grošelj

Ekipo že v nedeljo čaka prva dirka letošnje sezone v Poreču, kjer bo priložnost za prvo oceno uspešnosti zimskega treninga. Sledi dirka za VN Izole 1. marca, nato pa še dve enodnevni dirki v Umagu in Poreču. Sredi marca jih čaka še prva etapna dirka v sezoni - Istarsko Prolječe. 

Savčani še vedno vozijo na Scottovih kolesih, ki jih ekipi zagotavlja podjetje Proloco Trade, zato v opremi pred sezono ni prišlo do bistvenih sprememb. Ekipa je nova kolesa dobila takoj po zaključku lanske sezone. 

V Poreču bodo Savo zastopali Gašper Katrašnik, Luka Čotar, Matic Grošelj, Tadej Logar, Matej Razingar, Miha Poljanec in Žiga Grošelj. Slednji je razkril tudi cilje pred dirko. "Težko je napovedati konkretne cilje, saj ne vemo, v kakšni pripravljenosti je konkurenca. Ne glede na to pa je jasno, da si želimo imeti nekoga v deseterici in na ta način uspešno začeti sezono."

Slike z zadnjega treninga v Istri si lahko ogledate v fotogaleriji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ