Saxo Bank še povečal vložek. Kolesarstvo najboljše za oglaševalce!

Saxo Bank še povečal vložek. Kolesarstvo najboljše za oglaševalce!
10.10.2013 AVTOR: D. Z.
Bjarne Riis je na novinarski konferenci v Madridu sporočil, da bo glavni sponzor njegove ekipe Saxo Bank povečal finančna sredstva in bo tako rešil ekipo.

"Kolesarstvo premaga vse!"
Po koncu te sezone bo Bjarne Riis ostal brez drugega sponzorja Tinkoffa, ki naj bi odšel v Cannondale. Tako je Danec v zadnjem času že iskal drugega sponzorja, ki bi priskočil na pomoč in zagotovil dodatna finančna sredstva za normalno delovanje ekipe. Zaenkrat ga ni našel, zato pa je zdaj sporočil, da bo vložek nekoliko povečal kar glavni sponzor Saxo Bank, ki bo tako ekipi v sezoni 2014 še izdatneje pomagal.

»Vsi smo Saxo Banku za podporo zelo hvaležni. Odločili so se, da nas še dodatno podprejo tudi v sezoni 2014. Z njihovo pomočjo pa bomo lahko še naprej podpirali ekipo, « je dejal Bjarne Riis, glavni mož danske kolesarske ekipe. »Mislimo, da je to dober posel. Še posebej, če izračunate število gledalcev. Kolesarstvo premaga vse, vsaj kar se oglaševanja tiče. To je najboljša stvar, če hočeš doseči največ ljudi za dobro ceno, « je razloge za nadaljevanje sodelovanja pojasnil predstavnik sponzorja Lars Seier Christensen.

"Kolesarstvo postaja vse bolj popularno"
Christensen je še poudaril, da njihova banka deluje po vsem svetu, saj ima poslovalnice odprte v 26 državah. Zato je pomembno, da vlagajo v čim bolj mednaroden šport.

»V kolesarstvu ekipa nosi ime glavnega sponzorja. To ime se vseskozi omenja. Na vsaki dirki, prek številnih medijev. Ekipe so prisotne tudi na številnih lokalnih dogodkih, ne samo na največjih dirkah. Kolesarstvo postaja vse bolj popularno. Zato je bila odločitev, da še povečamo vložek, dokaj lahka, « je še dodal Christensen.

Riis še naprej išče drugega sponzorja
Kljub večji podpori Saxo Banka pa Riis ne namerava odnehati. Priznal je, da še naprej išče drugega sponzorja: »Saxo Bank nas podpira tudi pri iskanju dodatnega sponzorja. Osebno sem prepričan, da bomo dosegli naše cilje. «

Član te ekipe bo še dve leti tudi prvi zvezdnik Alberto Contador, ki ima za sabo za njegov renome vsekakor slabo sezono. Tour de France je končal na četrtem mestu, v celotni sezoni pa je slavil zgolj eno zmago. A Španec ostaja zvest Riisu in obratno.

"Govorice o prepirih z Bjarnejem so laž"
»Pojavile so se številne govorice o tem, ali bom odšel ali ne. Pa tudi o prepirih z Bjarnejem. Vse take stvari, ki so se pojavile v medijih, so laž. Zelo sem vesel, da lahko nadaljujem sodelovanje z Riisom in Saxo Bankom. Tako dobro nisem sodeloval še nikoli do zdaj. To je najboljša ekipa, ki lahko zagotovi dobre rezultate in upam, da bo sezona 2014 nam naklonjena, « je dejal Alberto Contador.

Španec je priznal, da je za njim slaba sezona in dodal, da bo v prihodnji naredil nekaj sprememb v pripravi. Med drugim bo sezono začel nekoliko kasneje, in ne tako kot letos, ko je že januarja nastopil na dirki po San Luisu v Argentini.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ