Schachmann: Ne vem, ali naj bom vesel ali ne

Schachmann: Ne vem, ali naj bom vesel ali ne
15.03.2021 AVTOR: DZ

"Nihče ni pričakoval, da se bo kaj takega zgodilo. Bil je kaos," je zadnjo etapo dirke Pariz-Nica komentiral zmagovalec Maximilian Schachmann.

Kaj vse se je dogajalo v zadnji etapi dirke Pariz-Nica smo že pisali. Tudi o tem, kako se je na vse skupaj odzval Primož Roglič, ki je po spletu številnih nesrečnih naključij izgubil majico vodilnega, ki jo je tako prepričljivo nosil v teh dneh.

Na koncu se je zmage drugič zapored veselil Maximilian Schachmann, ki pa je priznal: "Imam mešane občutke. Izjemno je biti tukaj v rumeni majici, a vendar bi jo rad osvojil na drugačen način. Ne vem ali naj bom vesel ali ne. Nikoli ni lepo na tak način dobiti dirke. Težko je." Primož Roglič je takoj po cilju odšel do Schachmanna in mu čestital. Brez obotavljanja, pa čeprav sta Astana in Bora Hansgrohe njegov drugi padec izkoristila za napad.

"Zame se je kaos začel že po sedmih kilometrih, ko sem dobil defekt, pa me niso počakali. Pomislil sem, da je vsega konec. Šli smo na polno in le po zaslugi kolegov se mi je uspelo vrniti. Potem pa je Primož kar naenkrat tik pred mano padel. Vsi smo ga počakali. Ko je padel drugič, smo že dirkali na polno. Spredaj je bila močna ubežna skupina in morali smo napasti. Želeli smo se boriti za etapno zmago."

Schachmann je potrdil, da je bil spust zares nevaren. Zaradi nevarnih ovinkov, pa tudi zaradi spolzkega cestišča: "Vozil sem res počasi, da bi se le izognil padcem. V določenem trenutku sem celo nekoliko zaostal, saj sem menil, da je to pametnejša odločitev."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ