Scheldeprijs: Izključili 30 kolesarjev

Scheldeprijs: Izključili 30 kolesarjev
04.04.2018 AVTOR: D. Z.
Dirko Scheldeprijs je presenetljivo dobil 21-letni Fabio Jakobsen, a med samo dirko je prišlo do zanimive odločitve komisarjev.

Med dirko po Flandriji in dirko Pariz-Roubaix je že po tradiciji na sporedu sprinterska preizkušnja ekstra kategorije Scheldeprijs.

Govorimo o dirki, ki jo je kar petkrat v zadnjih šestih izvedbah dobil Marcel Kittel. Tokrat je na cilj skupaj prišlo precej manj kolesarjev, kot smo vajeni, samo 58. Tudi padcev je bilo nekaj. Na tleh se je znašel tudi Marko Kump. Sprint je presenetljivo dobil mladi, komaj 21-letni Fabio Jakobsen, ki tako nadaljuje neverjetno pomlad moštva Quick Step – sponzor prav letos praznuje 20-obletnico investiranja v kolesarstvo.

Ob zanimivem zaključku pa je veliko pozornosti pritegnil tudi dogodek med samo dirko. 30 kolesarjev ni spoštovalo pravil in je prečkalo železniško progo, čeprav so bile zapornice že spuščene. Pravila v tem primeru so jasna. To je strogo prepovedano in komisarji so skupino diskvalificirali. Med temi so bili tudi Arnaud Demare, Dylan Groenewegen, Tony Martin … Mednarodna kolesarska zveza se lahko odloči, da kazen še podaljša. Lahko pride do finančne kazni, kolesarje pa lahko kaznujejo tudi z enim mesecem prepovedi nastopanja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ