Schleck brez Vuelte, Fuglsang brez dirk

Schleck brez Vuelte, Fuglsang brez dirk
27.07.2012 AVTOR: D. Z.
Iz moštva RadioShack Nissan so sporočili, da Andy Schleck ne bo vozil dirke po Španiji, ampak bo nastopil na ameriški krajši preizkušnjo USA Pro Cycling Challenge.
Andy Schleck ima za sabo izjemno slabo sezono. Na aprilskih klasikah je bil slabši od pričakovanj, pred dirko po Franciji pa se je poškodoval, tako da na tritedenski preizkušnji sploh ni nastopil. Takrat je dejal, da se želi pripraviti na špansko Vuelto, vendar je bila rehabilitacija daljša, kot je pričakoval. In zdaj so iz moštva RadioShack sporočili, da Schlecka ne bo niti v Španiji.

"Vesel sem, da vam lahko sporočim, da se bo Andy Schleck kmalu vrnil na dirke. Sestavili smo plan dirk, na katerih bi lahko dosegal dobre rezultate," je dejal menedžer moštva Johan Bruyneel. In ta načrt dirk ne upošteva dirke po Španiji, ampak preizkušnjo USA Pro Cycling Challenge, ki bo na sporedu od 20. do 26. avgusta.

Septembra naj bi odšel na dve enodnevni dirki v Kanado (GP Quebec in GP Montreal). Oktobra pa bo za ekipo nastopil še na dirki po Pekingu in na dirki Tour of Hangzhou. Zaenkrat še ni jasno, zakaj je Schleck ostal brez nastopa na Vuelti. Tam bosta kapetansko vlogo imela Maxime Monfort in Tiago Machado. Jasno pa je, da na Vuelti ne bo niti Jakoba Fuglsanga, ki se je z vodilnimi pri moštvu sprl. Toži jih zaradi neizplačil, obenem pa je Danec razkril, da v ekipi nanj očitno sploh ne računajo več.

Bruyneel je najprej poudairil, da ga ne bo uvrstil na nobeno izmed Pro Tour dirk, saj noče, da bi kolesar, ki jih bo po sezoni zapustil, osvajal točke. A Fuglsang je kasneje razkril, da bo očitno ostal tudi brez nekoliko manj pomembnih preizkušenj, saj ga v ekipi niso prijavili na nobeno dirko.

Fuglsang bo tako lahko nastopil še na domači dirko po Danski, kjer bo zastopal reprezentanco. V  zadnjem času se je veliko govorilo o tem, da naj bi ekipo po koncu sezone zapustil tudi Andy Schleck, zato se je Bruyneel mogoče odločil, da tudi njega ne bo poslal na dirko, kjer bi lahko osvojil največ točk za Svetovni koledar.

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ