Schleckova nočna mora se nadaljuje

Schleckova nočna mora se nadaljuje
06.02.2013 AVTOR: D. Z.
Andy Schleck je po lanski povsem ponesrečeni sezoni letošnjo začel zanj neobičajno zgodaj - na dirki Santos Tour Down Under. A je tam odstopil, tako kot je zdaj že v prvi etapi dirke po Mediteranu.
Andy Schleck je že sezono 2011 slabo začel, blestel ni niti na ardenskih klasikah. Ko pa je padel na dirki Ciriterium du Dauphine, pripravljalni dirki za Tour de France, je bilo zanj upov, da reši sezono konec. Poškodba je bila prehuda in Schleck se je vrnil šele ob koncu sezone. Vendar z namenom, da dobi nekaj tekmovalnih kilometrov in se tako pripravi na pravo vrnitev v sezoni 2013.

A že ob koncu leta ni končal dirke po Pekingu. Letos pa je sledil nastop na dirki Santos Tour Down Under. Andy Schleck je v zadnji etapi odstopil. In zdaj je bil na startu etapne dirke po Mediteranu. A njegova vrnitev na stara pota se je končala v prvi etapi. Razlog za to je bila okužbo dihal.

»Že zjutraj sem imel težave z dihanjem. Namesto, da bi se stanje izboljšalo, se je v mrazu in vetru še poslabšalo. Iz spoštovanja do kolegov, organizatorjev, pa tudi zato, ker potrebujem dirke, nisem hotel odstopiti,« je okoliščine pojasnil Andy Schleck. »Po Tour Down Under sem čutil, da sem na dobri poti in te dirke sem se zares veselil. Zdaj se še slabše počutim kot prej. Telesu moram pustiti, da se spočije. Upam, da bom s treningi lahko začel čimprej. Programa dirk zaenkrat ne bom spreminjal, « je še pojasnil mlajši izmed bratov Schleck.

Očitno bo ta vrnitev med najboljše težja, kot so mnogi pričakovali. Spomnimo. Andy Schleck je zmagovalec dirke po Franciji 2010, potem ko so zmago odvzeli Albertu Contadorju.
Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ