Schlecku enoletna prepoved nastopanja

Schlecku enoletna prepoved nastopanja
30.01.2013 AVTOR: D. Z.
Luskemburška protidopinška agencija je Franka Schlecka zaradi pozitivnega vzorca na dirki po Franciji kaznovala z enoletno prepovedjo nastopanja.

Frank Schleck je moral z lanske dirke po Franciji oditi predčasno. V odvzetem vzorcu urina so v laboratoriju v Chatenay Malabryju namreč našli sledi diuretika Xipamide. Ta lahko služi kot sredstvo za prikrivanje jemanja preostalih nedovoljenih proizvodov. Zdaj je jasna odločitev Luksemburške protidopinške agencije. Lahko bi se odločili za dveletno prepoved nastopanja, a so starejšemu izmed bratov Schleck prisodili enoletno kazen.

»Seveda sem razočaran nad odločitvijo. Mislim, da je kazen prehuda, še posebej zato, ker je tudi komisija spoznala, da sem to substanco zaužil nenamerno. Na žalost pravila Ucija velevajo, da je tudi to dovolj dober razlog za kazen, « se je odzval Frank Schleck. Luksemburžan je še dodal, da je vseeno zadovoljen, da se je proces vendarle končal in se po vsej verjetnosti na odločitev ne bo pritožil.

»Zadovoljen sem, da so sodniki priznali, da ni šlo za klasičen primer dopinga in da substance nisem vzel namenoma. To je zame, za družin, ekipo in vse, ki so me podpirali zelo pomembno, « je še dodal Schleck. Sicer pa se bo Frank Schleck v kolesarsko karavano lahko vrnil 14. julija 2013.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ