Schurter in Forster zmagovalca Cape Epic 2019

Schurter in Forster zmagovalca Cape Epic 2019
25.03.2019 AVTOR: Jure Klančar

Po tednu tekmovanj in osebnih obračunov je Schurter dokazal svojo premoč.


V preteklem tednu se je v južnoafriški Republiki odvijal tako imenovan Tour de France gorskega kolesarjenja, na katerem so se pomerile dvojice najboljših tekmovalcev. Najslavnejša MTB etapna dirka Absa Cape Epic je tudi letos postregla z obilico akcije, v ospredju pa je bilo rivalstvo svetovnega XC prvaka Schurterja ter svetovnega MTB maraton prvaka Henriqua Avancinija.

Rivalstvo Schurterja in Avancinija

Avancini je namreč Schurterja po njegovi zmagi na prologu obtožil pokroviteljstva ter se v svojem intervjuju pritožil nad njegovim slabim odnosom do drugih tekmovalcev.

I mean, he (Schurter) just gives shit to every rider on the peloton and nobody know this side of him. And I really hate that: I’m a guy that works quite hard to get to this level, to get on this point of a professional career, and he is always like giving shit to every rider … He likes to be the big boss and he is the best rider, but honestly as I said, on this race he is not the capitan of the boat, I’m not scared of him. It’s a long week and I hope we are going to have a nice fight on the next few days, and little by little he is going to show his face, as always“.

Avancini je sicer zgornjo izjavo dal takoj po prvem dnevu tekmovanja, na katerem je s svojim kolegom zasedel drugo mesto za Schurterjem, kar je verjetno spodbudilo njegovo jezo. Pozneje se je tudi uradno opravičil ter poudaril, da je potrebno kljub osebnim nesporazumom poskrbeti, da vse ostane na nivoju zdrave tekmovalnosti.

Schurterjeva premoč

V naslednjih dnevih tekmovanja je duo Avancini-Fumic (cannondale racing) po mehaničnih težavah Schurterja in Forsterja (Scott-SRAM) za en dan prevzel rumeno majico, vendar sta jo že naslednji dan zaradi očitne utrujenosti nemškega prvaka Fumica spet izgubila. V zadnjih dneh je peklenski tempo začel puščati posledice tudi na Schurterjevem kolegu Forsterju vendar sta uspela obdržati vodstvo ter končati z nekaj minutami prednosti pred drugouvrščenim duom Fumic-Avancini.

Schurter, ki je sicer specialist za krajša cross-country tekmovanja, je s svojo prepričljivo zmago dokazala odlično formo že v začetku sezone, ki jo bo nedvomno prenesel tudi v prihajujoča tekmovaja svetovnega pokala, ki jih dominira že nekaj let zapored z neštetimi zmagami.Končni rezultati

V elitni kategoriji je slavil duo Nino Schurter-Lars Forster (Scott-SRAM) pred Henriqom Avancinijem ter Manuelom Fumicom (Cannondale Racing). Na tretjem mestu je bil italijanski duo Damiana Ferrara ter Samuela Porra (Trek Selle San Marco).

V ženski kategoriji sta spektakularno zmago z več kot pol urno prednostjo in sedmimi od osmih etapnih zmag slavili svetovna MTB maraton prvakinja Anndika Langvad in svetovna ter olimpijska cestna prvakinja Anna van der Breggen (Investec-songo-specialized). Na drugem mestu sta jima sledili Candice Linn ter Adelheid Morath (Summit Fin), na tretjem pa Ariane Luthi in Maja Wloszczowska (Kross-Spur).

Celotne rezulate si lahko ogledate na: https://www.cape-epic.com/riders/the-2019-race/results 

Značke: Gorsko
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ