SCOTT -ov kolesarski dan na Brdu

SCOTT -ov kolesarski dan na Brdu
16.06.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V soboto, 20. 06. 2015, bo v organizaciji kolesarskega kluba Sava Kranj organiziran prvi Scott-ov kolesarski dan.

ŠTARTNINA ZA CELO DRUŽINO ZNAŠA 16 € V PREDPRIJAVAH OZ. 20 € NA DAN PRIREDITVE


INFORMACIJE:

KOLESARSKI KLUB SAVA KRANJ

Škofjeloška cesta 14

4000 KRANJ

Tel.: 04 270 05 00

Fax: 04 231 21 78

Gsm: 040 637 831

041 693 933

040 307 323

E-mail: kksava@siol.net

FB: Kolesarski klub Sava Kranj

Dogajanje se bo začelo z dvema cestnima dirkama za rekreativne kategorije amaterji, masters in ženske, ki bodo prvič štartali ob 9.00 uri, in nadaljevalo z družinskim maratonom ob 13.00 uri.
Na družinski maraton še posebej vabimo družine, skupine prijateljev, vse ljubitelje kolesarstva (ŠTARTNINA ZA CELO DRUŽINO ZNAŠA 16 € V PREDPRIJAVAH OZ. 20 € NA DAN PRIREDITVE), saj bo maraton netekmovalnega značaja in hitrost prilagojena najmlajšim in najstarejšim udeležencem. Maraton je namenjen organiziranemu kolesarjenju družin, posameznikov in prijateljev, ki radi svoji čas na kolesu namenijo druženju in preživljanju prostega časa v naravi in na svežem zraku. Maratona se lahko udeleži vsak, ki čuti, da lahko izpelje dolžino 16,7 km ali 33,4 km.

Na posestvu Brdo se bo na štartno-ciljnem prostoru na travniku ob hotelu od 9.00 ure odvijal pester spremljevalni in animacijski program. Tako bomo za otroke postavili spretnostni poligon varne vožnje s kolesom, organizirali bomo ustvarjalne delavnice, igrali družabne igre …, skupaj bomo poskrbeli za varnost na kolesu in za servis kolesa, predstavili se bodo različni sponzorji, otroke bo obiskal Kuža Pazi, obiskali pa nas bodo tudi parakolesarji in predstavili projekt »Zavrtimo Slovenijo «. Dogodek pa je vključen tudi v akcijo Slovenija kolesari.

Vsak udeleženec bo ob prevzemu štartne številke oz. zapestnice prejel vrečko z darili sponzorjev in bon za topel obrok.

Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj bo vsak udeleženec prejel spominsko medaljo, ki jo bodo izdelali varovanci Centra Korak iz Kranja.

Vsi otroci, ki se bodo preizkusili na poligonu, bodo sodelovali v posebnem žrebanju za praktične nagrade.

Ves čas dogajanja bomo imeli tudi srečelov (kjer vsaka srečka zadane) z bogatimi nagradami –glavna nagrada bo kolo Scott.

PRIHOD NA BRDO in PARKIRIŠČA:
Prihod na posestvo Brdo bo možen v času pred tekmovanjem (do 8.45 ure) in v vmesnem času, ko bodo udeleženci tekmovali na trasi okoli Brda (v času štartov in prihodov v cilj bo cesta občasno popolnoma zaprta). Parkirišč bo za vse dovolj, saj je število udeležencev omejeno. Da bo prihod do prizorišča potekal nemoteno in brez zapletov, vse udeležence naprošamo, da na Brdo pridejo čim prej in upoštevajo navodila organizatorja, redarjev in policistov.

TRASA IN OPIS PROGE:

Start dirke in maratona bo ob hotelu na posestvu Brdo, od koder se bodo udeleženci po cesti Predoslje –Kokrica odpravili do začetka kroga na Bobovku. Pot se bo nadaljevala do Mlake pri Kranju, kjer se bodo priključili na regionalno cesto proti Golniku. V Tenetišah trasa zavije desno in pot se nadaljuje po čudovitem naravnem okolju do vasi Trstenik in Babni vrt, tam zavije desno do Žabelj in spet desno do Čadovelj, kjer bodo kolesarji zapeljali na javno pot proti Hrašam in Srednji Beli. Zadnji del poti bodo vozili po lokalni cesti Preddvor –Kokrica do zaključka kroga na Bobovku. Po koncu posamezne dirke oz. maratona se bodo kolesarji preusmerili proti kompleksu Brdo, kjer bo cilj pri hotelu.
Kolesarji bodo ves čas vozili med prvim in zadnjim spremljevalnim vozilom ter ob spremstvu policije, redarjev na motorjih in zdravstvene službe. Tako dirka kot tudi maraton bosta potekala pod mobilno oz. popolno zaporo ceste, po kateri poteka trasa. Vse udeležence naprošamo, da upoštevajo navodila organizatorja, policistov in redarjev.

OBČASNE ZAPORE V ČASU KOLESARSKE PRIREDITVE:

Zaradi kolesarske prireditve Scottov kolesarski dan na Brdu bo v soboto, 20. junija 2015 med 9. in 15. uro moten promet na cestah na relaciji Brdo – Mlaka – Tenetiše – Trstenik – Žablje – Čadovlje – Hraše - Sr. Bela – Bobovek – Brdo. Voznike in druge udeležence v prometu prosimo, da upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo ter navodila policistov in rediteljev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ