Še 10 dni do starta 15-tega Transalp-a

Še 10 dni do starta 15-tega Transalp-a
05.07.2012 AVTOR: Urednik Bicikla
Dve top dvojici Team Bulls in Topeak Ergon Racing v boju za Transalp 2012, na startu tudi dve slovenski ekipi

Uradna stran organizatorja - TRANSALP

Manj kot 10 dni nas loči do starta 15-ega CRAFT BIKE TRANSALP.

Glavna favorita dirke sta lanska zmagovalca Urs Huber in Konny Looser iz ekipe Stöckli Pro Team. Vendar jima za ovratnik dihajo Alban Lakata in Robert Mennen iz ekipe Topeak Ergon Racing ter Karl Platt in Stafan Sahm iz Team Bulls.

Karl Platt, najuspešnejši tekmovalec v zgodovini Transalpa, ki se je pravkar vrnil iz pripravljalnega kampa v Livignu skupaj s sotekmovalcem Staffanom Sahmom ter Thomasom Dietschem in Timom Böhmom ima visoka pričakovanja: "Glede na to da sem dirko že sedemkrat zmagal, imam tudi letos samo en cilj." Toda zaveda se, da bo pot vse prej kot lahka: "Pričakujem zelo izenačen boj. Zmagati bo zelo težko, saj je na startu v Oberammergau-u veliko novih močnih ekip."

Ena teh ekip je tudi Topeak Ergon Racing. Dvakratni avstrijski prvak v maratonu Alban Lakata se zaveda dejstva, da mora predvsem premagati ekipo Stöckli Pro Team, pa vendar napoveduje: "Najin cilj je uvrstitev med top 3 v skupnem seštevku."

Da bi to uresničil, Je Lakata letos sodeloval na mnogih tekmovanjih in prireditvah. "V zadnjih tednih sem tekmoval na različnih tekmovanjih in tudi etapnih dirkah. Za mano je tudi dolgo in težko pripravljalno obdobje," pravi svetovni prvak v maratonu leta 2010, ki je pretekli vikend zmagal še na maratonu KitzAlpBike, vikend pred Transalpom pa ga čaka še Dolomiti Superbike.

Prav tako se bo Dolomiti Superbika udeležila tudi polovica dvojice Bicikel.com prek Alp Primož Lindič v spremstvu najboljše slovenske dame z zadnjega maratona Sellaronda HERO Natalije Anderluh. Drugi član dvojice Matej Kainz si bo privoščil še zadnji daljši trening v domači poletni vročici.

Poleg dvojice Bicikel.com se na Transalp odpravlja še ena povsem slovenska ekipa Speed Nails iz Celja, Urban Majcen in Robert Šturbej, udeleženec enega prvih gardskih maratonov Ronda Extrema, ki pa bo zadnji teden pred odhodom preživela bolj dopustniško.

O Transalpu

CRAFT BIKE TRANSALP je verjetno najbolj znana etapna gorsko kolesarska preizkušnja dvojic. Vse od prve izvedbe daljnega 1998 poteka trasa v osmih etapah iz Nemčije preko glavne alpske verige v Italijo. Letošnja izvedba je že 15. po vrsti.

Prvič v zgodovini Transalpa je start v mestu Oberammergau, Nemčija, nato pa bo pot vodila preko treh avstrijskih postajališč Imst, Ischgl in Nauders. Po kratkem postanku v Švici, v letovišču Scuol, se karavana gorskih kolesarjev usmeri proti Italiji, v Livigno, Ponte di Legno in Madonna di Campiglio in naposled v tradicionalni cilj na obali Gardskega jezera, Riva del Garda.

Letos bodo tekmovalci morali premagati 618 kilometrov začinjenih z 21.166 višinskimi metri. Srečno!

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ