Še 150 kilometrov do izjemnega uspeha Tadeja Pogačarja

Še 150 kilometrov do izjemnega uspeha Tadeja Pogačarja
25.08.2018 AVTOR: DZ, vir: Tour de l'Avenir

Samo še 150 kilometrov loči Tadeja Pogačarja od izjemnega uspeha. Če "preživi" jutrišnji kraljevsko etapo, bo dobil prestižno dirko Tour de l'Avenir.

Na dirki Tour de l'Avenir je pred kolesarji še zadnja, deseta etapa. Tudi ta je gorska. S tem se bo dirka tudi končala. Gre za četrto gorsko etapo zapored. Začela se bo tam, kjer se je sobotna preizkušnja končala. Torej v Val d'Iseru. Takoj po startu se bodo kolesarji podali na kar 2746 metrov visoki prelaz Iseran. Dolg je 15,5 km, povprečni naklon pa znaša 5,8 %. Po premaganem vzponu prve kategorije se bodo kolesarji dolgo spuščali.

Med spustom bodo sicer morali premagati krajši vzpon na Aussois, vendar pa to ne bo nič resnejšega. Spuščali se bodo vse do mesta Pontamafrey. Tam pa se bo začel najtežji vzpon na letošnji dirki. Govorimo o klancu ekstra kategorije, o 1533 metrov visokem prelazu Chaussy. Ta je dolg 13,1 km, povprečni naklon pa znaša 7,9 %. Na vrh bodo kolesarji prišli po 121 kilometrih dirkanja.

Sledil bo spust v La Chambre in potem vzpon do cilja na Sant Colomban Des Villards. Gre za 10,8 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 5,9 %. Gre za prvi del bolj poznanega Glandona. Tadej Pogačar pa je pred velikim uspehom. Branil bo 1:07 prednosti pred Michelom Riesom in 1:17 pred Thymenom Arensmanom. Sledijo Barcelo, Mader, Vlasov, Gregaard, Champoussin, Almeida in Sosa. Pogačar bo imel ob sebi še Nika Čemažarja, Žigo Horvata in Jako Primožiča.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ