Še 18 dni do Maratona Alpe Scott

Še 18 dni do Maratona Alpe Scott
17.06.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Kamnik bo prvo julijsko nedeljo gostil start in cilj Maratona Alpe Scott, enega najtežjih in najlepših kolesarskih maratonov v Sloveniji.

Organizatorji tudi letos pričakujejo preko 700 udeležencev, katere čaka pravi kolesarski izziv v čudoviti naravni kulisi Kamniško – Savinjskih Alp.

Cenejše prijave so do 26.6., prijava na dan maratona znaša 35 €. Več na www.kd-alpe.si

Maraton bo udeležence že 9. leto zapored vodil okoli slikovitih Kamniško – Savinjskih Alp čez tri alpske prelaze – Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec, ob štirih alpskih rekah in skozi 11 občin pri nas in na avstrijskem Koroškem. Pred kolesarji je 130 km in 2000 m višinske razlike v čudoviti naravni kulisi Kamniško – Savinjskih Alp.

Čez tri prelaze, ob štirih alpskih rekah
Trasa maratona bo kolesarje tudi letos vodila med polji po Gorenjski v svežo dolino Kokre vse do Jezerskega vrha, ki je prvi prelaz na poti. Od tam se pokrajina odpre na sever proti avstrijski Koroški. Sledi spust po lepi turistični cesti proti Železni Kapli, nato pa vzpon na Pavličevo sedlo, ki velja za najbolj strm prelaz na poti. Najtežji del poti je hkrati najlepši, saj slikovita cesta pelje mimo gorskih kmetij vse do višine 1400 metrov. Sledi spust v Logarsko dolino, nato pa vožnja skozi Solčavo, Luče in Ljubno, ki kolesarjem pričara vso lepoto doline ob reki Savinji. V Gornjem Gradu je čas za oddih in pripravo na zadnji vzpon - Črnivec. S Črnivca se pogled odpre proti Alpam, ki so jih kolesarji obvozili. Pred njim je le še spust v srednjeveško mestece Kamnik, krog okoli Kamniško – Savinjskih Alp je tako sklenjen.

V Kamniku se obeta pravi kolesarski praznik

Kamnik bo dan poprej, v soboto, 4. julija, gostil start prve etape ženske dirke Giro Rosa, ki bo prvikrat v 26-letni zgodovini potekala izven italijanskih meja. Mednarodna dirka z najboljšimi svetovnimi kolesarkami se bo uradno začela v petek, 3. julija s prologom v središču Ljubljane. Iz Kamnika, kjer bo start prve etape, se bo 19 ekip, med njimi tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana, podalo po trasi Male Franje v nasprotni smeri. Udeležencem maratona, ki bodo Kamnik obiskali že dan ali več dni poprej, se brez dvoma obeta zanimiv in pester kolesarski vikend.

Lovorika Železne Kaple in lovorika Vittorie

Poleg najhitrejših v kategorijah in absolutnega zmagovalca oziroma zmagovalke bodo organizatorji tudi letos razglasili najhitrejšega in najhitrejšo na Pavličevo sedlo za lovoriko Železne Kaple. Prvikrat bodo razglasili tudi kolesarja in kolesarko, ki bosta kot prva osvojila zadnji prelaz na poti. Vzpon na Črnivec bo tako štel za lovoriko Vittorie.

Naj navijaška skupina

Ne samo naravna kulisa, pogledi na vršace, vožnja ob alpskih rekah, itd. Tudi odlično vzdušje ob progi in glasni navijači so razlog, da Maraton Alpe udeležencem ostane v kar najlepšem lepem spominu. Prav zato so organizatorji pripravili poseben natečaj za naj navijaško skupino. Izziv, ki ga ponuja maraton, ni majhen, zato je prav, da so kolesarji deležni kar največje podpore in spodbude s strani gledalcev ob progi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ