Še Alberto Contador zavrnil svojega šefa

Še Alberto Contador zavrnil svojega šefa
04.11.2014 AVTOR: D. Z.
Se še spominjate milijon evrov vredne ponudbe Olega Tinkova? Zdaj je možnost, da bi naslednje leto nastopil na vseh treh tritedenskih dirkah zavrnil tudi Alberto Contador.

O ponudbi Olega Tinkova smo že veliko pisali. Reakcije, potem ko je lastnik moštva Tinkoff Saxo »veliki četverici « ponudil milijon evrov, če v sezoni 2015 nastopijo na vseh treh tritedenskih dirkah, so bile različne. Govorimo o kolesarjih: Nibali, Contador, Froome in Quintana. Nekateri so se strinjali, a mnogi so izrazili pomisleke.

Zelo konkreten je bil zmagovalec letošnje dirke po Franciji Vincenzo Nibali. Kaj pa Alberto Contador, ki vozi prav za moštvo Tinkoff Saxo? Aktualni zmagovalec dirke po Španiji je že napovedal, da bo v sezoni 2015 nastopil na italijanskem Giru, ki mu je očitno zelo pri srcu. Sledil bo nastop na dirki po Franciji. Zdaj pa je potrdil, da po Touru ne namerava braniti zmage na domači Vuelti.

»Na papirju je moj program tak, da nastopim na Giru in Touru in mislim, da bo žeto dovolj zahteven izziv. Vem, da že nastop na obeh dirkah lahko zmanjša moje možnosti za zmago na Touru, vendar pa je Giro dirka, ki mi je zelo všeč, « je dejal Alberto Contador. Španec se te dni skupaj s preostalimi člani moštva Tinkoff Saxo mudi na »team building « pripravah, saj plezajo na znano goro Kilimanjaro.

Članom v teh dneh nagaja tudi vreme. »Morda je okrog šest stopinj, megla in veter, zaradi česar imaš občutek, da je še bolj mraz. Močno je tudi deževalo. Nekateri imajo tudi zaradi nadmorske višine glavobole in vročino, šotori pa niso ravno idealni za spanje, « je dejal Contador. V nadaljevanju si lahko ogledate fotografije s team building priprav in pot članov moštva Tinkoff Saxo proti vrhu najvišje afriške gore.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ