Se bo Armstrong pokesal pri Oprah?

Se bo Armstrong pokesal pri Oprah?
09.01.2013 AVTOR: D. Z.
Avtorji pogovorne oddaje Oprah so sporočili, da bo Lance Armstrong, potem ko so mu odvzeli sedem zmag na dirki po Franciji, prvič v javnosti nastopil prav v njihovi oddaji.
Gre za oddajo z naslovom »Oprah's Next Chapter «, ki bo na sporedu 17. januarja. Takrat naj bi znana voditeljica gostila Lancea Armstronga. Po dokončni odločitvi tudi Mednarodne kolesarske zveze, da mu Armstrongu odvzamejo vseh sedem zmag na dirki po Franciji, se Američan v javnosti ni več pojavil.

A zdaj so se pojavile govorice, da naj bi bil 41-letni Armstrong pripravljen priznati goljufanje. »Armstrong bo govoril o domnevnem dopinškem škandalu, o letih obtožb o goljufanju in o obtožbah o laganju glede jemanja nedovoljenih poživil, « so zapisali v uradni izjavi oddaje, na na uradni spletni strani oddaje, pa si boste lahko ogledali tudi prenos tega pogovora.

Medtem pa naj bi v oddaji 60 minutes poročali, da naj bi Lance Armstrong že leta 2004 poskusil podkupiti vodilne pri Ameriški protidopinški agenciji. Travis Tygart naj bi novinarju Scottu Pelleyju – ta je v oddaji gostil tudi Tylerja Hamilton – potrdil, da je Armstrong ponudil 250 tisoč ameriških dolarjev podkupnine.

»Bil sem presenečen. Bilo je jasno. Šlo je za nasprotje interesov. Sploh nismo oklevali in ponudbo zavrnili, « naj bi dejal Tygart. Te govorice pa je že zavrnil Armstrongov odvetnik Tim Herman: »Lance je za to prvič slišal danes. Tega nikoli ni storil. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ