Se bo Egan Bernal že kmalu vrnil?

Se bo Egan Bernal že kmalu vrnil?
28.04.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Potem, ko je doživel hudo nesrečo in bil hudo poškodovan, rehabilitacija Egana Bernala očitno potek veliko bolje od pričakovanj.

Kmalu po objavi video prispevka, ki so ga pripravili pri Ineosu in si ga lahko ogledate ob koncu tega članka, so se pojavile govorice, da naj bi Egan Bernal že kar resno treniral, pa čeprav je bil sprva lahko srečen, da je sploh preživel hud padec na treningu.

24. februarja se je namreč s kolesom za vožnjo na čas pri veliki hitrosti zaletel v avtobus. Poškodbe so bile hude. Zlomljena vretenca, zlomljena desna stegnenica in desna pogačica, poškodba prsnega koša, predrta pljuča in številna zlomljena rebra. Vse to je utrpel Bernal in malokdo si je takrat upal napovedati, da bo še sedel na kolo. Zdaj pa očitno že zelo dobro treniral.

Zdaj pa naj bi zdravnik Gustavo Uriza, ki je Bernalu pri vsem skupaj pomagal dejal, da se Kolumbijec 120 dni po padcu lahko vrne na treninge in nemoteno trenira: "Je pa to odvisno od njegovih trenerjev, ki mu morajo dati zeleno luč. Lahko pa se vrne na treninge in dirke." Vse poškodbe naj bi tako bile pozdravljene. Nekateri so tako kar pohiteli in sprožili govorice, da naj bi se Bernal na dirke vrnil že maja in potem celo nastopil na dirki po Franciji, a to je kljub vsemu skorajda nemogoče.

So pa o tem pisali tudi že pri Gazzetti dello Sport. Tam so najprej sporočili, da se Bernal - ki v teh dneh že lahko opravi tudi štiri ure treninga na dan - to soboto vrača v Evropo. Na dirke pa naj bi se vrnil konec julija ali v začetku avgusta: “Upam, da bom ta konec tedna že lahko treniral. Po pristanku bom najprej sedel na kolo,” naj bi dejal na novinarski konferenci.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ