Se bo Van der Poel podredil željam sponzorjev?

Se bo Van der Poel podredil željam sponzorjev?
30.12.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Mathieu Van der Poel je spregovoril tudi o prihajajoči sezoni 2021, ki bo po spletu okoliščin “spet” olimpijska. In zato se Van der Poel ukvarja s načrtom dirk.

Mathieu Van der Poel velja za enega izmed najbolj vsestranskih kolesarjev. Med najboljšimi je v ciklokrosu - je tudi trikratni svetovni prvak - med najboljšimi je v olimpijskem krosu, na cestnih dirkah pa je tudi že blestel in je tudi zadnji zmagovalec dirke po Flandriji.

Medtem ko navdušuje številne navijače, pa se iz leta v leto sooča s težjimi odločitvami. Pred sezono 2020 je imel jasen načrt. Po ciklokros sezoni je želel nastopiti na enodnevnih klasikah, potem pa se je želel povsem posvetiti olimpijskemu krosu in osvojiti zlato olimpijsko medaljo v tej disciplini. Koronavirus je vse spremenil.Olimpijske igre so prestavili na leto 2021, Van der Poel pa je moral zdaj spremeniti veliko stvari. Z ekipo Alpecin Fenix je zasedel prvo mesto med ekipami, ki niso članice elitnega World Toura. To posledično pomeni, da lahko ekipa v sezoni 2021 nastopi na katerikoli World Tour dirki in seveda bo vodstvo med drugim želelo sodelovati tudi na Touru. Jasno, da z njihovim največjim zvezdnikom.

Največja etapna dirka se konča le nekaj dni pred začetkom olimpijskih iger. Do olimpijskega krosa je potem še dovolj časa, a dejstvo je, da Van der Poel Toura ne bo smel izpustiti. Tega se tudi sam zaveda. "Mislim, da to dolgujem sponzorjem. Sezona bo zahtevna sestavljanka in tu ne gre zgolj za moje cilje. Nikoli ne podcenjujem pomembne vloge sponzorjev. Brez njih ni športa, a zdaj ne morem narediti tistega, kar sam hočem," je za Sporzo pošteno priznal Van der Poel.Že pred televizijskim intervjujem je razkril, da bo nastopil na Touru, in da bodo prve etape vsekakor predstavljale lepo priložnost za morebitno etapno zmago. Očitno se bo tudi tam v prvih dneh - tako kot v ciklokrosu - soočal z Woutom Van Aertom. A vendarle se Van der Poel še vedno ni odpovedal misli na olimpijski kros v Tokiu. Le priprave bodo morale biti povsem drugačne.

"Tour je v neprimernem času in je v primerjavi z olimpijskimi igrami zame drugotnega pomena. A vendar ne nameravam oditi v Francijo in po desetih dneh odstopiti. Prestavitev olimpijskih iger mi ne ustreza. Lani sem bil na pravem mestu, pripravljen na olimpijske igre. Nastopil sem na številnih dirkah svetovnega pokala in sem vedel, kako dober sem v primerjavi s konkurenco. Na gorskem kolesu sem se odlično počutil."V zadnjem obdobju pa se na gorsko kolo ni prav pogosto usedel, je še pojasnil Van der Poel: "Še vedno je vprašanje, kaj bom naredil. Sanje in upi na zlato olimpijsko medaljo ostajajo, a bo precej težje." Trenutno je zelo zaposlen s ciklokrosom. Cilj je seveda januarsko svetovno prvenstvo. Aprila ga tudi pričakujemo na največjih klasikah, saj bo na dirki po Flandriji branil letošnjo zmago. Tudi Pariz-Roubaix bi mu lahko ustrezal. Potem pa Tour … in očitno vseeno tudi olimpijski kros.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ