Še drugo tretje mesto zapored za Mateja Mohoriča

Še drugo tretje mesto zapored za Mateja Mohoriča
30.09.2022 AVTOR: N. Gr., foto: B&B Hotels

Četrto etapo od Biograda na moru do Crikvenice je močno zaznamoval dež, ki je povzročil kaos v zaključku. Jonathan Milan tako ni izkoristil dobrega dela Mohoriča, zmago je slavil Axel Laurance.

V četrti etapi dirke po Hrvaški bi lahko v zaključku načrte šprinterjem prekrižal kilometer dolg vzpon v Dramalju, a tam pravega napada nismo videli, zato je z manjšimi težavami tudi vodilni na dirki Jonathan Milan uspel priti z glavnino do vrha.

Sledili so štirje kilometri tehnično enostavnega spusta in nato zaključek v centru Crikvenice, kjer je bila cesta zaradi močnega dežja zelo spolzka. Matej Mohorič je glavnino na prvem mestu pripeljal v zadnji kilometer, Milana je imel v svojem zavetrju in kolesarja Bahraina sta bila v izvrstnem položaju za novo etapno zmago.

Nato pa je v ostrem levem zavoju dobrih 500 metrov do cilja padel Luca Colnaghi, Milan se mu je moral umakniti, ob tem se mu je za trenutek snela veriga in v glavnino se je vrnil šele okrog desetega mesta. V seriji zavojev je bilo položaj težko popravljati, nekaj mest naprej je sicer prišel, a je po zadnjem zavoju 150 metrov pred ciljem Mohorič videl, da bo moral šprintati kar sam.

Mohorič iztržil tretje mesto

Poizkusil se je boriti z Axlom Lauranceom, najboljšim mladim kolesarjem na dirki, sicer članom ekipe B&B Hotels, a je bil Francoz hitrejši. V zadnjih 50 metrih je Milan po desni strani dobil nekaj prostora in je še poizkusil s šprintom, a je zmanjkalo ceste za tretjo etapno zmago.

Veselil se je torej Laurance, Milan je bil drugi, Mohorič pa tretji. Jutri bo na dirki po Hrvaški na sporedu najtežja etapa s ciljem v Labinu, ki bo tudi zadnja priložnost za spremembe v skupnem seštevku, v nedeljo v Zagrebu bo skoraj zagotovo odločal šprint.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ