Še eno presenečenje - Emma Norsgaard za nekaj metrov prelisičila šprinterke

Še eno presenečenje - Emma Norsgaard za nekaj metrov prelisičila šprinterke
28.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

Zadnja priložnost za šprinterke na letošnji dirki po Franciji za ženske je splavala po vodi, znova je bil uspešen beg, nekaj metrov prednosti je ohranila Danka Emma Norsgaard. 

Na letošnji dirki po Franciji resnično spremljamo zanimivo dirkanje in vsak dan drugačen, nepričakovan razplet. V šesti etapi smo pričakovali šprinterski obračun, bila je bolj kot ne ravna, hkrati pa je bila to zadnja priložnost za hitre kolesarke pred vikendom v Pirenejih. 

Prva je šla v napad Agnieszka Skalniak-Sójka, na prvem kategoriziranem vzponu sta se ji priključili še Sandra Alonso in Emma Norsgaard Jorgensen, trojica pa je skupaj nadaljevala proti cilju. Zdelo se je, da jih bo glavnina brez večjih težav ujela, ob vstopu v zadnjih 10 kilometrov so imele le še okrog 40 sekund naskoka, tempo pa so narekovale kolesarke Jumbo Visme, ki so želel pripraviti šprint za Marianne Vos.

Dobre tri kilometre pred ciljem je Norsgaardova pospešila, Alonsova ni mogla slediti, Poljakinja pač, imeli pa sta le še okrog 15 sekund naskoka. Ob vstopu v zadnji kilometer jih je glavnina imela že povsem pred sabo, potem pa je prišlo do padca v glavnini, ki je za trenutek ustavil lov na ubežnici. To je bilo ravno dovolj, da je Emma Norsgaard še zadnjič na polno pospešila in do cilja zadržala dobrih 10 metrov naskoka pred glavnino z rumeno majico Lotte Kopecky.

Po težki pomladi največja zmaga kariere

"Zame je ta zmaga nekaj res posebnega, celo pomlad sem imela težave in nisem dirkala, zato je še toliko bolj neverjetno, da sem danes na najvišji stopnički. Morala sem se sprijazniti, da v šprintih nisem več dovolj hitra, zato sem šla danes v napad in izšlo se je popolno. Danes bom proslavila to zmago, največjo v karieri, brez skrbi," je bila v prvi izjavi čustvena Norsgaard Jorgensenova.

To je bila za Movistar že druga etapna zmaga, prvo je dosegla Liane Lippert, jutri pa jih čaka najbolj pomemben dan, ko bo Annemiek van Vleuten lovila rumeno majico na Tourmaletu.

Šprint glavnine za drugo mesto je dobila Charlote Kool, ki je bila v cilju zelo razočarana, da ni šprintala za zmago, tretja pa je bila nosilka rumene majice Kopeckyjeva.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ