Se je Chris Froome pod drugačnim imenom prijavil na Stravi?

Se je Chris Froome pod drugačnim imenom prijavil na Stravi?
03.03.2016 AVTOR: D. Z.
Na zdaj že vsem poznani Stravi mnogi profesionalni kolesarji objavljajo podatke svojih treningov. Po nekaterih ugibanjih naj bi jih nekaj časa tudi Christopher Froome.
Christopher Froome se na novo sezono pripravlja v Južni Afriki, kjer je z njim treniral tudi klubski kolega pri Skyu Ian Boswell. Zgodba pa ima zanimivo nadaljevanje. Na Stravi je bil za zelo kratek čas prijavljen kolesar z vzdevkom Luke Skywalker. Ta oseba je na Stravo objavljala podatke s treningov, ki so bili tako zelo podobni podatkom Iana Boswella, da je postalo jasno, da je to nekdo, ki je treniral z Boswellom.

Slednji je že pred dnevi potrdil, da je v Južni Afriki z njim kolesaril samo Froome, in da ga je na treningih gnal do skrajnosti. In tako so pri cyclingweeklyju prišli do zaključka. Luke Skywalker je lahko samo Christopher Froome. Še posebej po podatkih s treningov. Ta uporabnik se je prvič logiral 18. februarja in takoj je bilo jasno, da gre za izjemnega kolesarja. Zakaj? Podatki z enega izmed treningov so naslednji. Kolesar je prevozil 172 kilometrov.

Kljub temu, da je premagal skoraj tri tisoč metrov nadmorske višine, je povprečna hitrost znašala 31 km/h. Največja hitrost pa je znašala 83 km/h. Kasneje sta tako Boswell kot Skywalker naložila serijo istih treningov. Najdaljši trening je bil dolg kar 214 kilometrov. To je bilo v ponedeljek, 29. februarja. Povprečna hitrost je znašala 34,7 km/h. Pri cyclingweeklyju pišejo, da st Boswell in Skywalker izboljšala praktično vse dosežke na tamkajšnjih vzponih.

Tudi na devet kilometrov dolgem prelazu Steenbrasberg. A Skywalker na Stravi od 2. marca ne obstaja več, tako da si rekorde zdaj lasti Boswell. Slednji se je vrnil v Evropo, saj bo nastopil na dirki Pariz-Nica, medtem ko je Froome ostal v Južni Afriki. Njegova naslednja dirka bo dirka po Kataloniji, ki se bo začela 21. marca in bo še kako zvezdniško obarvana. Soočil se bo tudi z Albertom Contadorjem.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ