Se Mark Cavendish vrača na dirko po Sloveniji?

Se Mark Cavendish vrača na dirko po Sloveniji?
05.06.2017 AVTOR: D. Z.
Novinarji cyclingnews.com so zapisali, da bo Mark Cavendish tudi letos nastopil na dirki po Sloveniji!

Mark Cavendish je že lani nastopil na dirki po Sloveniji, a je pred samo dirko nastopal predvsem velodromu, tako da slovenske preizkušnje ni mogel dokončati.

Kasneje pa je blestel na dirki po Franciji. Letos se kolesar moštva Dimension Data ukvarja predvsem z zdravstvenimi težavami in tako je ogrožen tudi nastop na zanj glavnem cilju sezone - dirki po Franciji. Kljub vsemu je maja začel trenirati, pred samim Tourom pa vsekakor potrebuje nekaj tekmovalnega ritma. Criterium du Dauphine in dirka po Švici sta pretežki. Dirka po Sloveniji pa je po trasi sodeč lažja od lanske.

Z le eno pravo gorsko etapo bi Cavendish lahko prišel do izraza. Predvsem pa bi lahko nabiral tekmovalne kilometre. "Mark je na poti k okrevanju. To je vse. Ni ga tukaj in niti ne gre na dirko po Švici. Nanj poskušamo paziti, kolikor le lahko, " je na startu dirke Criterium du Dauphine za cyclingnews.com dejal Roger Hammond: "Gre za virus Epstein Barr. Ne gre za zlomljeno ključnico, tako da nimamo določenega datuma, kdaj bo okreval. Pri taki bolezni gre za vsakega posameznika posebej. Vse je bolj skrivnostno. "

Hammond je dodal, da se z mediji in konkurenco ne poigravajo, ampak: "Preprosto ne vemo. Gre za postopno zadevo, vendar pa je zdaj spet na kolesu. " Po marcu 2017 pa naj bi Cavendish spet nastopil na etapni preizkušnji in to bo prav dirka po Sloveniji, ki bo na sporedu od 15. do 18. junija. "Odkrito, zdi se nam, da smo zelo oddaljeni od nastopa na Touru, " je priznal Hammond, ki je potrdil, da bo Cavendish nastopil na državnem prvenstvu. Za dirko po Sloveniji pa naj bi novinarju potrdil sam Mark Cavendish.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ