"Še nikoli ga nisem videl tako dobrega"

"Še nikoli ga nisem videl tako dobrega"
10.03.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

S temi besedami je trenutno pripravljenost svojega klubskega kolega pri Jumbo Vismi opisal George Bennett.

"Če sem pošten, še nikoli ga nisem videl tako dobrega. Mislim, da je v najboljši formi do zdaj."
George Bennett o Primožu Rogliču

"Osnovni načrt je bil, da smo ob Primožu na najstrmejšem delu zaključnega vzpona, da bi potem sprintal do cilja," je o taktiki Jumba Visme v četrti etapi dirke Pariz-Nica dejal Steven Kruijswijk. To je bil prvotni načrt, ki pa se je v prvi gorski etapi na letošnji dirki hitro spremenil.

"Ekipa je morala trdo delati že prej, kot je bilo načrtovano. Primož pa se je odločil, da bo nekoliko spremenil načrt, saj je vedel, da bodo vsi konkurenti čakali na njegov napad v zaključku." Roglič je zares napadel na zadnjem vzponu. A očitno prej, kot so sprva načrtovali in najbrž tudi prej, kot so pričakovali konkurenti. Roglič bi lahko napadel povsem v zaključku, tako pa je odločno skočil več kot tri kilometre pred ciljem.

Pravega odgovora na njegovo pospeševanje ni bilo. Le Izagirre mu je sprva poskušal slediti, a mu ni mogel. Roglič je hitro ujel še zadnjega ubežnika Sancheza in sam nadaljeval proti cilju. Veselil se je zaslužene zmage.

"Ekipa me je moral porabiti precej prej, kot smo si to želeli. Načrtovali smo, da bi bil zraven ob vstopu v zadnje tri kilometre, vendar pa sem moral zaradi drugačnega razpleta dirke ritem narekovati že na predzadnji vzpon. Na srečo je bil Stevie še tam in predvidevam, da je pomagal Primožu. Danes smo morali porabiti vse kolesarje. Na srečo so bili vsi dobri. Šlo je za odlično timsko delo s popolnim zaključkom." je pojasnil George Bennett, ki je nekoliko več razkril tudi o Rogličevi formi.

"Nor je. Na višinskih pripravah sem bil najslabši in kar strašljivo je bilo spremljati ostale fante, kako so trenirali. Obenem pa sem videl, kaj je on delal takrat. Če sem pošten, še nikoli ga nisem videl tako dobrega. Mislim, da je v najboljši formi do zdaj." Roglič je odlično formo s priprav očitno prenesel tudi na dirko, kar počne zdaj že vrsto let. Skorajda nepremagljiv na večini dirk, na katerih nastopi. "Vesel sem, da tisto ni bila samo “trening forma”. Vse zna prenesti na dirko. Je zares poseben kolesar in vesel sem, da je v naši ekipi," je še dodal Bennett.


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ