Še osmič v Novem mestu

Še osmič v Novem mestu
27.03.2022 AVTOR: DZ

Kolesarsko pestra nedelja je pred nami. Poleg dirk na najvišji ravni, bo na sporedu tudi že osma dirka za VN Adrie Mobil.

Nedalja, 27. marec. Datum, ko bomo kolesarski navdušenci spet lahko prikovani pred televizorje. Spremljali bomo lahko znamenito klasiko Gent-Wevelgem, na kateri bosta nastopala Luka Mezgec in Matej Mohorič. Na skrajšanih različicah te dirke se bodo pomerili tudi mlajši člani, pa mladinci.

Slovenska reprezentanca je tudi že tam. Na domačih cestah pa bo na sporedu že osma dirka za VN Adrie Mobila. Domači klub bo imel še posebno motivacijo, da se izkaže na Dolenjskem, saj letos praznuje 50-obletnico delovanja. Sicer pa bo konkurenca na dirki -v primerjavi s prejšnjima dvema dirkam, ki ste ju lahko gledali tudi v živo na MMC - nekoliko slabša. Manjkali bodo najboljši Slovenci v kategoriji do 23 let.

Odšli so namreč z reprezentanco v Belgijo. Podobno kot mladinci. Avstrijske ekipe bodo nastopale doma, saj se jim začenja avstrijski pokal. Vseeno pa se nam obeta tudi v Novem mestu zanimivo dirkanje po od lanskega leta nespremenjeni trasi. Kolesarska karavana se bo na več kot 180 kilometrov dolgo pot podala izped stave Adrie Mobila. Cilj bo na prenovljenem Glavnem trgu v Novem mestu. Dirka se bo začela ob 12.30, kolesarje na cilju pričakujemo med 16:30 in 17:30.

Na dirko je prijavljenih 146 kolesarjev iz 17 držav. Največ jih prihaja iz Italije, kar 46. 31 pa iz Slovenije. Prvič so dirko izpeljali leta 2015. Takrat jo je dobil Marko Kump, ki je tudi zadnji Slovenec z zmago na tej dirki. Drugič je dirko dobil leta 2019. Z dvema zmagama se lahko pohvali tudi Filippo Fortin. Lani je zmagal Marijn van den Bjerg. Sicer pa bo tudi za to dirko na voljo spletni prenos na rtvslo.si. Začel se bo ob 15. uri.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ