Še včeraj ob najboljših v Italiji, danes najboljši v Španiji

Še včeraj ob najboljših v Italiji, danes najboljši v Španiji
23.03.2015 AVTOR: D. Z.
Začela se je dirka po Kataloniji. In to na presenetljiv način. Za zmago so se udarili trije ubežniki, najboljši je bil Maciej Paterski.

Začela se je ena izmed najstarejših etapnih dirk – dirka po Kataloniji, ki je letos že 95. po vrsti. Tako kot je to že običajno za to dirko, je bila že prva etapa zelo razgibana. Kolesarji so dirko začeli in končali v Calelli, mestu, ki leži vsega 30 metrov nad morjem. Premagati so morali tri kategorizirane vzpon, po enega prve, druge in tretje kategorije.

V pobeg, ki se je sprva zdel nenevaren so se podali trije kolesarji. To so bili Maciej Paterski, Pierre Rolland in Bart de Clercq. V 185 kilometrov dolgi etapi jim je glavnina preveč popuščala. Po štirih urah in pol dirkanja so se tako trije ubežniki udarili za zmago. Najboljši je bil Maciej Paterski. Kolesar moštva CCC Sprandi Polkowice je premagal Pierra Rollanda in Barta De Clercqa.

Paterski je še včeraj uspešno nastopil na najdaljši klasiki Milano-Sanremo. Po 293 kilometrih je dirko končal na 22. mestu. Sledil je transfer v Katalonijo in prestižna zmaga. Glavnina je za ubežniki zaostala  za dve minuti in 40 sekund. Sprint za četrto mesto pa je dobil Tosh Van der Sande. Luke Mezgeca in Jana Polanca ni bilo v ospredju.

Dirka po Kataloniji
1. Maciej Paterski (Pol) CCC Sprandi Polkowice 4:33:41
2. Pierre Rolland (Fra) Team Europcar
3. Bart De Clercq (Bel) Lotto Soudal 0:02
4. Tosh Van Der Sande (Bel) Lotto Soudal 2:40
5. Julian Alaphilippe (Fra) Etixx - Quick-Step
6. Paolo Tiralongo (Ita) Astana Pro Team
7. Enrico Gasparotto (Ita) Wanty - Groupe Gobert
8. Bryan Coquard (Fra) Team Europcar
9. Carlos Barbero Cuesta (Špa) Caja Rural-Seguros RGA
10. Julien Simon (Fra) Cofidis, Solutions Credits

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ