Še zadnja gorska etapa do Izoarda

Še zadnja gorska etapa do Izoarda
20.07.2017 AVTOR: D. Z.
Pred kolesarji je 18. etapa na dirki po Franciji. Zadnja gorska in zadnja v Alpah. Cilj pa na prelazu Izoard.

Podatki o vzponih
Cote des Demoiselles Coiffees
na 60 km: dolžina 3,9 km, povprečni naklon 5,2 %, nadmorska višina 1024 m, 3. kategorija.

Col de Vars na 129,5 km: dolžina 9,3 km, povprečni naklon 7,5 %, nadmorska višina 2109 m, 1. kategorija.

Col d'Izoard na 179,5 km: dolžina 14,1 km, povprečni naklon 7,3 %, nadmorska višina 2360 m, ekstra kategorija.

Sicer ne moremo reči, da bomo dobili dokončen odgovor na vpršaanje, kdo bo dobil dirko po Franciji, vsekakor pa bo 18. etapa na Touru zelo pomembna v boju za rumeno majico.

Govorimo o zadnji gorski etapi, Briancon bo gostil start, cilj pa bo na vrhu prelaza Izoard. Tokrat se kolesarje ne bodo pričeli vzpenjati takoj po startu. Najprej bo na sporedu razgiban teren in po 60 kilometrih dirkanja vrh prvega izmed treh kategoriziranih vzponov.

Govorimo o vzponu tretje kategorije Cote des Demoiselles Coiffees. Sledil bo krajši spust in postopno vzpenjanje proti letečem cilju na 93 kilometru. Kolesarji se bodo tudi v nadaljevanju vzpenjali, vse do vznožja vzpona Col de Vars. Na vrh tega 9,3 km dolgega vzpona s povprečnim naklonom 7,5 % bodo kolesarji prišli po 129,5 km. Vrh vzpona prve kategorije leži na 2109 metrih nadmorske višine. Po spustu v Guillestre se bodo kolesarji postopoma začeli vzpenjati proti cilju na Izoardu.

Cilj bo na 2360 metrih nadmorske višine. Govorimo o klancu ekstra kategorije. Dolg je 14,1 km, povprečni naklon pa znaša 7,3 %. Sicer pa si lahko podrobnosti o vzponih preberete tudi na desni strani. Trenutno vodi Froome, ki je že dejal, da bi bil zadovoljen, če bi s tako prednostjo kot jo ima – pred Uranom in Bardetom ima 27 sekund naskoka – prišel na zaključni kronometer v Marseillu. Vsi ostali morajo tako prav v zadnji gorski etapi ostro napasti, če želijo napredovati v skupnem seštevku.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ