Šef Jumba Visme za večjo atraktivnost

Šef Jumba Visme za večjo atraktivnost
25.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Richard Plugge, ki je glavni menedžer moštva Jumbo Visma je v pogovoru za Wielerflits spregovoril tudi o nujnih spremembah, do katerih bi moralo priti.

"Čas je za reorganizacijo. Lahko bi omejili število dirk s 180 na sto, največ na 120."
Richard Plugge

Richard Plugge je eden izmed tistih, ki je verjel v preporod še pred leti povsem razglašene in zelo povprečne ekipe. Zdaj pa vodi eno izmed najboljših ekip na svetu. Seveda govorimo o Jumbo Vismi, za katero vozi tudi Primož Roglič.

Plugge je v pogovoru za Wielerflits govoril tudi o velikem šoku, ki so ga doživeli praktično vsi v ekipi na predzadnji dan dirke po Franciji, ko je vse presenetil Tadej Pogačar. Bolj kot o tem, pa je govoril o koronavirusu:

"Težave so se začele marca, ko so me sprejeli v bolnišnico, saj sem zbolel za novim koronavirusom. Počutil sem se zelo slabo, povsem brez energije. Kljub vsemu sem moral sprejeti nekaj pomembnih odločitev, kot je bila, da smo se odpovedali nastopu na dirki Pariz-Nica. Takrat je bilo okrog tega virusa še veliko neznank, naših kolesarjev in osebja pa nisem želel ogroziti."

Za najtežji trenutek sezone pa je označil padec, ki ga je na dirki po Poljski povzročil Dylan Groenewegen, zaradi poškodb pa je se je zdelo, da je celo ogroženo življenje Fabia Jakobsena. Jakobsen se počasi vrača, Groenewegna pa je UCI ostro kaznovala z devetimi meseci prepovedi nastopanja. Je kazen po njegovem mnenju pravična?

"Ne vem še. Dylan je spremenil smer in to je prepovedano. A za kaos, ki je sledil je več razlogov. Sprint je potekl v rahel spust in hitrosti so bile prek 70 kilometrov na uro. Veliko bi lahko povedali tudi o vprašljivi kvaliteti ograj. Če bodo ostro kaznovani organizatorji dirke po Poljski, potem lahko razumem tudi Dylanovo kazen. Ampak, Jakobsenovo zdravje je na prvem mestu. Srčno upam, da se bo kmalu vrnil v karavano."

Poudaril je še, da mu predstavnika glavnih dveh sponzorjev vseskozi stojita ob strani. da sta mu tako v težkih trenutkih, kot v tistih najlepših. Obenem pa je Plugge govoril tudi o nujnih spremembah, ki bi prinesle večjo varnost.

"Čas je za reorganizacijo. Lahko bi omejili število dirk s 180 na sto, največ na 120. Če je dirk preveč, potem najboljši kolesarji izbirajo, kje bodo nastopali, to pa pomeni, da se med sabo ne soočajo tako pogosto in tako se gledalci še težje odločajo, kdo je najboljši. Če bi bilo manj dirk, potem bi prave zvezde zablestele in gledalci bi lažje izbrali njihove favorite. S tem bi kolesarstvo postalo bolj atraktivno tako za gledalce kot za sponzorje in televizije. S tem pa bi se povečala vrednost tega športa."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ