Segafredo zavrnil Riisa za bogato in konkurenčno ekipo

Segafredo zavrnil Riisa za bogato in konkurenčno ekipo
16.12.2015 AVTOR: D. Z.
Od leta 2016 naprej bomo v karavani lahko spremljali ekipo, poimenovano Trek Segafredo.

"Ne" Riisu in "Da" Američanom
Glavni menedžer moštva Trek Factory Racing Luca Guercilena je med sezono tarnal, da ima ekipa Trek Factory Racing v primerjavi z največjimi ekipami premajhen proračun. Zdaj si bo ekipa vsaj nekoliko opomogla. Našli so namreč drugega sponzorja. To bo, kot smo že pisali, Segafredo. Zanimivo. Tudi Bjarne Riis, ki se očitno že nekaj časa želi vrniti v kolesarstvo, se je prav s Segafredom dogovarjal za sodelovanje.

»Mislim, da je dejstvo, da nas podpira varno in spoštovanja vredno ameriško podjetje, kot je Trek, prepričalo tudi ljudi pri Segafredu, da sodelujejo z nami. Prvič smo bili v stiku že leta 2014, a smo stvari želeli izpeljati prav. Verjamem, da so sponzorji ključni del kolesarstva, saj podpirajo vse, kar mi počnemo. Za nas je sijajno, da je sponzor postalo tako pomembno podjetje, kot je Segafredo, « je dejal prej omenjeni Guercilena.

"Razlike med ekipami so prevelike"
Ta je tudi začel pogovore s predsednikom Segafreda Massimom Zanettijem. Zdaj so sklenili triletno pogodbo. »Kolesarstvo je postalo drag šport. Razlike med proračuni World Tour ekip so prevelike. Veliko ekip ne more konkurirati. Potrebuješ več velikih sponzorjev, če hočeš biti konkurenčen najboljšim. To pa je cilj, « je v pogovoru za cyclingnews.com še dejal Guercilena:

»Prihod Segafreda nam bo omogočil, da bomo lahko vstopili na trg prostih kolesarjev z jasnimi cilji in strategijo. Seveda ne bomo denarja metali skozi okno, vendar pa bomo kolesarjem lahko ponudili stabilnost in odlično ekipo. Upam, da bodo taki pogoji privabili najboljše kolesarjev v karavani. « Govori se, da se pri ekipi zanimajo za Vincenza Nibalija in Van Garderna. A oba imata pogodbo do konca sezone 2016.

Najprej sezona 2016
O imenih pa Guercilena noče govoriti, saj pravi, da je zaenkrat pomembna sezona 2016. Ker je Segafredo italijansko podjetje, mnogi menijo, da bodo v ekipo pripeljali več italijanskih kolesarjev, vendar je Guercilena to zanikal: »Prav posebej so prosili, da sestavimo mednarodno ekipo. Segafredo je globalno podjetje in tudi ekipa ima mednarodne cilje. Cilj je, da smo dobri na vsaki dirki, na kateri bomo nastopili. «

Guercilena je izpostavil, da bo leto 2016 leto, ko bodo morali tudi nekateri mladi že stopiti v ospredje. Omenil je Nizzola, Fellineja, Stuyvna, Bonifazia in Theunsa. Potem so tu še izkušeni Mollema, Hesjedal, Schleck … in seveda Fabian Cancellara. Zanjga bo to zadnja sezona. Švicar je potrdil, da želi prvič nastopiti na dirki po Italiji. »Trek nas bo podpiral že tretjo sezono. In zdaj bi se jim rad z rezultati oddolžil za podporo. Izgovorov ne bo več. Imamo ekipo, ki lahko zmaguje, « je pogovor za cyclingnews.com še zaključil Guercilena.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ