Sejem koles v Opatiji

Sejem koles v Opatiji
09.03.2014 AVTOR: Jaka Jaušovec
Od petka pa vse do danes je v Opatiji potekal sejem Central European Bike & Golf Expo na katerem so se predstavili ponudniki kolesarske in golf opreme.
Mondeno letovišče ob Rijeki je med 7. in 9. marcem organiziralo sejem kolesarske in golf opreme, ki je potekal v športni dvorani Marino Cvetković. Bližina Slovenije je sicer obetala precej večjo udeležbo, tako na strani obiskovalcev kot tudi na strani razstavljalcev, a resnična podoba je bila dokaj skromna. Razlog bržkone tiči v premierni izvedbi, pa še ta je bila potrjena zelo pozno - šele sredi decembra.

Kolesarskih razstavljalcev je bilo tako le za vzorec, še največ je ponujal hrvaški Keindl Sport, ki je predstavil kolesa nemškega proizvajalca Cube ter dodatno opremo Abus, manjkala pa nista niti hrvaška predstavnika za znamki koles Giant in GT. Obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi program švedskega Thule in nekatere modele tandem koles Co-Motion.

Poleg dvojice razstavljalcev opreme za ljubitelje igranja golfa, so svojo ponudbo na ogled postavili tudi nekateri iz sveta turizma, tudi iz Slovenije. Tako so obiskovalci lahko podrobneje spoznali program letošnjega Soča Outdoor Festivala in skrivnosti, ki jih skriva Linhartovo mesto, občina Radovljica.

19 kun za vstopnino, žrebanje praktičnih nagrad in možnost testiranja koles na bližnjem poligonu je tisto, kar govori v prid sejmu Central European Bike & Golf Expo, a skromna udeležba razstavljalcev je kljub vsemu nekoliko razočarala. Škoda, da priložnosti za promocijo na slabo razvitem hrvaškem kolesarskem tržišču niso izkoristili nekateri slovenski distributerji, s čimer bi vsekakor pripomogli h kakovosti in obiskanosti sejma Central European Bike & Golf Expo.

Več o prireditvi na www.facebook.com/cebgaexpo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ