Šel po nakupih in moral zapustiti priprave

Šel po nakupih in moral zapustiti priprave
14.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Ekipe se vneto pripravljajo na nadaljevanje sezone, a so obenem zaradi strahu pred koronavirusom še kako previdne. Dokaz smo dobili pri Sunwebu.

Kolesarji Sunweba se na nadaljevanje sezone pripravljajo v avstrijskem delu Alp. Natančneje v Kuhtaiju. V skrbi, da v ekipi ne bi prišlo do okužbe s koronavirusom je vodstvo postavioa stroga interna pravila. Med njimi je tudi življenje v t. i. “mehurčku” oziroma “balonu”. To pomeni, da so kolesarji bili že pred odhodom na priprave čim bolj izolirani in so vzpostavili čim manj stikov z zunanjim svetom.

23-letni Michael Storer se vsega “zapovedanega” očitno ni držal. Prejšnji teden naj bi zapustil hotel in odšel v trgovino. "Iz previdnosti smo vzpostavili zelo stroga pravila. Želimo čim bolj zmanjšati stik z zunanjim svetom, tako da bi zmanjšali tveganje za okužbo. Ne samo zato, da se ne bi okužili, ampak tudi zato, da ne bi virusa ob vrnitvi na dirke prinesli v karavano," so pri Sunwebu pojasnili v izjavi za javnost.

Storerja so namreč poslali domov: "Gre zgolj za ukrep iz previdnosti. Michael dobro razume vse skupaj. Vrhunski šport v času korone. To je za vse nekaj novega. Od ljudi se veliko zahteva in zato razumemo, da se morajo tudi kolesarji in osebje vsega tega še privaditi." Ne gre torej za kazen, ker ni spoštoval pravil, ampak za preventivni ukrep, pravijo pri moštvu. Ekipa bo sezono nadaljevala na dirki Strade Bianche, ki bo 1. avgusta. Zaenkrat pa seveda še ni jasno, kako bo ta poteza vplivala na Storerjev program dirk. Ta naj bi letos nastopil tudi na španski Vuelti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ