Sellaronda HERO letos v prečudovitem vremenu

Sellaronda HERO letos v prečudovitem vremenu
25.06.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Minulo soboto smo se v sončnem vremenu gorski kolesarji zopet podali na dve zahtevni trasi okoli masiva Sellaronda v italijanskih Dolomitih.

Organizatorji so potek tras zopet malo spremenili, naredili so ju še bolj gorsko kolesarski. Že na prvem spustu z gorskega cilja Dantercepies smo bili v drugi polovici deležni novo zarezane frirajd proge v dolino proti Colfoscu in Corvari, ki pa kljub odlični flow obliki žal ni omogočala prehitevanja, zato smo bili primorani voziti bolj kot ne v koloni.

Z naslednjim omembe vrednim novim odsekom so se organizatorji znebili še dela asfaltne ceste iz Arabbe do kraja Livinallongo, speljan pa je bil po gozdu nad sotesko in prigarali smo še par dodatnih višinskih metrov in nekaj spustaških užitkov po gozdu. Žal pa klanci niso še vedno nič kaj položnejši ...

Slišati je bilo tudi pripombe udeležencev zaradi gužve na določenih odsekih, kjer se nekajkrat združita krajša in daljša trasa in hitrejši na dolgi trasi na teh odsekih ujamejo počasnejše iz krajše trase, kar predstavlja oviro predvsem na spustih.

Organizatorji so se sicer potrudili in boljše licencirane tekmovalce poslali na progo že ob 7:10 zjutraj, ostale licencirane pa 10 minut kasneje in naslednje vsakih 5 minut. Tako je bila vsaj na prvi klanec spredaj skupina dokaj razredčena in tisti s tekmovalnimi ambicijami so progo lahko sproščeno začeli. Verjetno je mišljeno, da s tekmovalnimi ambicijami pač vozijo licencirani tekmovalci, Hobby kategorija udeležencev pa se okoli Sellaronde poda bolj za užitek. Problem pa žal nastane pri damah, ki daljšo traso lahko odpeljejo samo v kategoriji Hobby, brez licence in so zato primorane začeti daleč zadaj.

Kljub startu daleč zadaj sta se na dolgi trasi v gneči odlično znašla bicikelkomovca Natalija Anderluh, ki je na koncu zasedla odlično drugo mesto s časom nekaj več od 7 ur in 40 minut, ter Primož Lindič s tretjim mestom v kategoriji in četrtim časom absolutno v Hobby kategoriji, 4.300 višinskih metrov je kljub čakanju na ozkih grlih obdelal v 6:20:53.

Lansko zmago na 84 km trasi je ubranil Hector Leonardo Paez s časom 4:45:07, drugi je bil Urs Huber, tretji pa Roel Paulissen. Več kot odlično je bil na progi tudi naš kroskantrijaš, zadnje čase vedno bolj dolgoprogaš, Lenart Noč, ki je s časom 5:25:46 zasedel odlično 21. mesto absolutno!

Najhitrejše dame so vozile krajšo 62 km traso. Prvo mesto je zasedla Elisabeth Brandau s časom 4:23:52 pred Michalino Ziolowsko in Borghildo Loevset. Na startu je bila letos kar nekaj Slovencev, večina nas je odvozila daljšo traso. Rezultati


Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ