Senzacionalno: Kosmati kolesarji (in kolesarke) so lahko hitrejši!

Senzacionalno: Kosmati kolesarji (in kolesarke) so lahko hitrejši!
01.04.2014 AVTOR: Švigelj Uroš
Preden se lotite košnje vaših kocin preverite njihovo dolžino in gostoto. Raziskava Wessenberške tehniške univerze je namreč odkrila, da imajo "pravilno poraščeni" kolesarji v vetrovniku manjši zračni upor.

Britje nog in obraza je v kolesarstvu nekaj samoumevnega in do sedaj se nihče ni poglobljeno spraševal kako različne poraščenosti vplivajo na aerodinamiko. Študija iz leta 1987 je nakazala, da je moč z gladkimi nogami prihraniti 0,6 vata moči pri 40 kilometrih na uro. A gladke noge so primerjali le z nekaj tednov starimi in kratkimi kocinami. Nihče pa se ni zares vprašal, kaj se zgodi ob večji zaraščenost.
 

Do paradoksalnega dejstva zgolj po naključju
 

Wessenburški znanstveniki so do odkritja prišli po anekdotno smešnem naključju. V vetrovniku so merili aerodinamiko profesionalnih triatloncev. In ker je bilo v laboratoriju precej vroče, so med nameščanjem kolesa v stojalo, pustili prižgan ventilator. Dr. Rostigritzel je med pripravljanjem opreme opazil nenavadne padce upora, katerih razloga ni bilo moč razbrati na prvi pogled. Opazil pa je, da je bila razlika odvisna od osebe, ki se gibala po prostoru in končno se mu je posvetilo, ko je pošteno zaraščeni asistent nastavljal krmilo, da je morda razlog v njegovi košati bradi in dolgih laseh.
 

Po zglede v naravo
 

Kosmata bradaRezultati morda ne bodo tako nenavadni in privlečeni za lase, če se ozremo po primerih iz narave. Evolucija je v milijonih let ustvarila številne specializirane živali, kjer je aerodinamika ključna za njihovo preživetje. Poglejte samo primera geparda ali čmrlja. Prvi je najhitrejši kopenski predator, ki ga krasi zajeten kožuh mehkih in gostih dlak. Paradoks leta čmrljev pa je bil dolga leta znanstvena uganka, dokler niso odkrili vzgonskih lastnosti ki jih ima njegovo puhasto telo. Učinek je podoben kot pri žogicah za golf, ki zaradi oblike površine ustvarijo zračno odejo, ki zmanjša turbolence in konec koncev tudi zračni upor. Podobno se zgodi tudi pri kolesarjih z brado in kosmatimi nogami, ki ustvarijo široko zračno blazino okoli kolesa. Preden se preveč razveselite – pomemben je tudi položaj telesa, ki mora biti kar se da sključen, da brada zakrije vodoravni profil trupa in ramen. Pri stoječi vožnji pa žal vsa prednost izpuhti, tako da se bodo morali šprinterji posluževati značilne Cavendisheve tehnike in v šprintih dobesedno gristi krmilo.

Kosmate noge kolesarjev
Kot kaže bomo kolesarji in kolesarke po novem bolj poraščeni... vsaj tisti, ki želijo biti hitrejši.
 

Ne samo poraščen obraz, tudi pošteno kosmate noge kolesark so hitrejše

Na univerzi so se pod vodstvom Dr. Rostigritzla poglobili v to presenetljivo odkritje in ga tudi poslali nekaj znanstvenim revijam, ki pa ga bodo morale pred objavo še enkrat preveriti. Do takrat lahko sklepamo le po preliminarnih rezultatih, ki nakazujejo da se najbolje obnesejo brade dolžine 5 do 20 centimetrov. Pomembna je tudi njihova oblika. Najbolje se obnesejo stožčaste brade, ki se končajo 30 centimetrov nad oporo krmila. Pomaga že kozja bradica, a resnične razlike nastanejo, če so zraščene tudi ličnice, preko katerih drsi zrak okoli čelade.
Prednost poraščenih nog se prične kazati šele pri dlakah daljših od 18 milimetrov, zgornja meja pa še ni znana. Za enkrat kaže, da upor pada z večanjem poraščenosti, prav tako pa z njeno gostoto. Če se zgledujejo po primerih iz narave, je verjetno idealna gostota 1200 ščetin na kvadratni centimeter, dolžine 40 milimetrov.
 

Še bolj zanimivo je, kako se obnese poraščenost na različnih profilih oziroma debelinah nog. Fantje to vam ne bo všeč: največjo prednost imajo suhe, dolge in pošteno zaraščene noge deklet, med tem ko imajo podobno poraščena meča šprinterjev kar 20% večji zračni upor.
 

Nove implikacije pri dopingu
 

Izsledke raziskave so komentirali tudi pri Mednarodni protidopinški komisiji in v izjavi za javnost že namigujejo, da bodo povečali kazni za kolesarje, ki jih zalotijo pri uživanju anabolnih steroidov. Eden izmed njihovih stranskih učinkov je namreč večja zaraščenost, ki bo kot kaže postala nov trend v kolesarstvu.
 

Še več, zaraščenost ostane tudi po odsluženi dveletni prepovedi nastopanja in prinaša kršiteljem, sploh pa kršiteljicam, nepošteno prednost. Pri Mednarodni kolesarski navezi zato že resno razmišljajo, da bi zajezili goljufanje z obveznim britjem pred štartom dirk in pregledom kolesarjev. V zrak so že skočile italijanske in francoske kolesarke, ki nasprotujejo obveznemu britju nog in obraza ter zagovarjajo osnovno človeško pravico do izbire lastne podobe.
 

Preden torej zavijete v kopalnico ali kozmetično mučilnico še enkrat premislite ali se vam sploh splača? Morda ste en izmed kosmatih srečnežev ali srečnic  z evolucijsko prednostjo pred puhastimi piščančki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ