Sepp Kuss: Primož je ekipo pripeljal na raven, na kateri je zdaj

Sepp Kuss: Primož je ekipo pripeljal na raven, na kateri je zdaj
22.10.2023 AVTOR: DZ; foto: Sirotti

"Veliko me je naučil. Tudi tako, da sem videl, kako se je sam razvijal kot kolesar in koliko se je sam naučil," je o Primožu Rogliču na sprejemu v Durangu dejal Sepp Kuss.

Sepp Kuss je po zmagi na dirki po Španiji in številnih obveznostih odpotoval tudi v Durango, kjer so mu pripravili poseben sprejem. Tam je spregovoril tudi za GCN in med drugim govoril tudi o Primožu Rogliču:

"Primož je ekipo pripeljal na raven, na kateri je zdaj. Vse v ekipi je gnal, da so bili najboljša različica, kar so lahko bili. Pokazal nam je, da, zgolj dobro nastopati ni dovolj. Če vidiš, da tvoj kapetan naredi napako, a jo kasneje na dirki popravi, se tudi sam iz tega nekaj naučiš." Z Rogličem sta bila klubska kolega od leta 2018 naprej, ko se je Kuss pridružil nizozemski ekipi. O Rogliču pa je zmagovalec letošnje Vuelte še dodal:

"Ko vidiš, kakšen kolesar je zdaj in kakšen je bil, ko je začenjal. To je nekaj vredno. Zato ima izmed kolesarjev največ zaslug, da je ekipa prišla do te ravni. Ampak, menim da je za vse bolje, da je zdaj v drugi ekipi. Zdaj je lahko odšel v ekipo, v kateri bo čutil, da ima podporo, ki si jo zaslugi, tako da bodo vsi stali za njim." Kuss pa bo ostal v Jumbo Vismi.

Sicer se zaveda, da bo tudi v naslednji sezoni še posebej na dirki po Franciji opravljal vlogo pomočnika, a zdaj je pridobil tudi na samozavesti: "Zdaj vem, da lahko dobim tritedensko dirko in tako sem lahko samozavesten. Vem, da lahko svoje telo in um spravim na pravo raven. Lahko preživim tudi tri tedne pod stalnim pritiskom. Vem pa tudi, da sem bil ob zmagi na Vuelti v unikatnem položaju, saj pred dirko nisem bil pod nobenim pritiskom."

Kuss se zaveda, da mu je način dirkanja najbolj pisan na kožo na dirki po Španiji. Tour je drugačna zgodba. Tam je pritisk še večji: "Vsak dan sem naredil vse, kar sem lahko. Če bi popustil, me nihče ne bi krivil. Če pa na dirko že prideš pod pritiskom, potem je vse drugače. Mislim, da gre za to, kako najti pravo ravnotežje, tako da bi potem lahko pokazal največ. Seveda pa mi vse to daje dodaten zagon, da spet poskusim."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ