Sepp Kuss: Primož mi je rekel, na grem na polno

Sepp Kuss: Primož mi je rekel, na grem na polno
02.09.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Primož ve, kako želi odpeljati take zaključke. Na koncu mi je rekel, naj grem v zadnjem kilometru na polno," je medijem dejal Sepp Kuss.

Sepp Kuss je po koncu 4. etape zbranim novinarjem zadovoljno pojasnjeval, kako je Primožu Rogliču pomagal do prestižne etapne zmage na dirki po Franciji. Roglič je dobil četrto etapo in se je povzpel na tretje mesto v skupnem seštevku. Zadnji Rogličev pomočnik je bil prav Američan, ki je kasneje tudi za Eurosport dejal:

"Primož ve, kako želi odpeljati take zaključke. Na koncu mi je rekel, naj grem v zadnjem kilometru na polno. To sem tudi poskusil narediti. Proti koncu sem že res trpel, tako da sem upal, da bo kdo napadel ali že sprintal. Očitno pa je bil tempo skozi celoten vzpon prehiter."

Šele potem, ko je popustil, so ga favoriti obšli in začeli boj za zmago: "Morda sem začel prehitro, štiristo metrov pred ciljem pa sem ugotovil, da je še daleč do cilja." Kuss se je do zdaj izkazal kot izjemen pomočnik, ki ga bo Roglič v naslednjih dneh, v precej zahtevnejših etapah še kako potreboval:

"Biti moramo previdni, kako bomo porabljali energijo. V takih etapah, ko je vsem težko, moraš narediti svoje, v ostalih etapah pa moramo skrbeti za to, da ostanemo na varnem in obenem prihranimo nekaj energije."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ