Serija The Run Up prinaša vpogled v zakulisje ženskega kolesarstva

Serija The Run Up prinaša vpogled v zakulisje ženskega kolesarstva
16.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Trek Segafredo

Žensko kolesarstvo v zadnjih letih napreduje z velikimi koraki, zdaj so se ekipe odločile, da ponudijo tudi vpogled v zakulisje dogajanja v ekipah. Serija The Run Up se bo začela s prvo epizodo pred klasiko Liege - Bastogne - Liege.

Ledino z videoposnetki, ki so gledalcem ponujali vpogled v zakulisje, je pred leti orala Orica - GreenEdge z izjemno priljubljeno serijo Backstage Pass. Od takrat se je kar nekaj moških ekip odločilo za podobne projekte, zdaj pa v polje videoprodukcije aktivno stopajo tudi ženske ekipe.

Odločili so se za nekoliko drugačen pristop - ekipe Trek Segafredo, SD Worx in Canyon SRAM bodo sodelovale pri nastanku serije The Run Up, ki prinaša vpogled v dogajanje v ekipah v dnevih pred veliko klasiko Liege - Bastogne - Liege. Za komentar bo poskrbela Jose Been, ki tudi na Eurosportu občasno komentira tako ženske kot moške dirke. Prva epizoda bo luč sveta ugledala 24. aprila, dan pre La Doyenne.

»Kot navdušenka nad športom si vedno želim izvedeti, kaj se skriva za šampioni - kakšen je njihov karakter, ko ne zmagujejo, kaj jih dela posebne, kakšna je dinamika znotraj ekip. Zato se mi ta serija zdi izjemen korak naprej, predvsem za gledalce, ki bodo lahko spoznali, da je v ženskem pelotonu cela vrsta res zanimivih kolesark,« je komentirala branilka zmage na Liege - Bastogne - Liege Lizzie Deignan, ki dirka v barvah Trek Segafreda.

Omenjenim trem ekipam se bo v nadaljevanju serije pridružilo še nekaj drugih ženskih zasedb, ki so napovedale sodelovanje, morda bomo v bližnji prihodnosti tako dobili tudi vpogled v dogajanje v zasedbi Ale - BTC Ljubljana.

V letošnji sezoni načrtujejo še tri epizode The Run Upa, tudi pred krstnim ženskim Pariz - Roubaixom, ki bo na sporedu 2. oktobra. Serija bo brezplačno dostopna na YouTubeu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ