Serpentinasta ekstaza pod Peco

Serpentinasta ekstaza pod Peco
01.09.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Najdaljši flow trail v Evropi se vije le streljaj čez mejo, na severnem pobočju Pece. Od zgornje do spodnje postaje gondole je zgrajena dobrih 11 kilometrov dolga proga z višinsko razliko preko tisoč metrov.

Cenik
Gondola obratuje do 11. septembra vsak dan, od 16. septembra pa od petka do nedelje.

Vozovnica za odraslega + kolo

Enkratna vožnja: 18 €
4 ure: 22,50 €
Dnevna karta: 27,50 €
Dvodnevna karta: 51 €
Tridnevna karta: 73,50 €
50 % popusta do 15. leta in 25 % za otroke do 19. leta
Pri spodnji postaji gondole je mogoče najeti kolo in zaščitno
opremo, kupiti nadomestne dele in oprati kolo.

Izposoja koles in opreme (od četrtka do nedelje od 9h do 17h)

Poldnevni najem kolesa: 40–50 € (odvisno od modela)
Celodnevni najem kolesa: 44–56 €
Poldnevni najem kompleta zaščitne opreme (jakna, ščitniki za
kolena in komolce ter integralna čelada): 25 €, otroci: 15 €
Celodnevni najem kompleta zaščitne opreme: 35 €, otroci: 20 €
Možen tudi najem posameznih kosov.
Ob najemu opreme je treba plačati kavcijo v vrednosti 100 €

Dodatne informacije:

Uradna spletna stran: www.petzen.net/sl
Najem koles in opreme: petzentrails@gmail.com
Nočitev in vodene ture: www.bikenomad.com
Turistične informacije: www.koroska.si
Geopark Karavanke: www.geopark-karawanken.at
Rudnik Mežica: www.podzemljepece.com

Ker ni pretirano zahtevna, lahko na njej dober flow poiščejo tudi bolj previdni spustaši.

Bazni tabor na naši strani
Nastaniti se splača kar na slovenski strani v Ekohotelu Koroš. Iz Jamnice se lahko do 14 kilometrov oddaljene spodnje postaje Pece odpeljemo s kolesom, kar pa ni glavni razlog za izbiro tega prenočišča. Lastnika Dixi in Anej Štrucl že več kot dvajset let orjeta ledino kolesarskega turizma pri nas in sta z znamko Mountain bike nomad dosegla globalno prepoznavnost. Družba kolesarjev z vseh koncev sveta je tako zagotovljena. Za piko na i so v sodelovanju z lastniki zemljišč in drugimi turističnimi kmetijami zgradili naravni kolesarski park, ki je popolna kontrastna dopolnitev zglajenim peščenim serpentinam pod Peco.

V času obiska so izjemoma prevladovali domači kolesarji, ki so zaključevali tečaj za vodnika gorskega kolesarstva. Izkoristil so tudi odprtje parka, v katerem so opravili del praktičnega usposabljanja in z veseljem pozirali pred objektivom našega fotoaparata.

Brez kolesa in opreme? Ni panike!
Novost letošnje sezone je možnost najema koles in varnostne opreme tik ob vhodu na gondolo. Proga ni zahtevna, vendar Anej, ki skrbi tudi za izposojo koles, opozarja, da marsikoga ravno tehnično nezahtevna proga zavede in hitro ponese preko meja znanja, zato je koristno poleg čelade uporabljati vsaj še ščitnike za kolena: »Ko imaš občutek, da ti gre najbolje, daj v lažjo prestavo. «

Razgled na vrhu in akcija v osvežilni senci dreves
V številnih bližnjih parkih so najbolj moteče počasne sedežnice, tukajšnja gondola pa je tako hitra, da je potrebno med dviganjem izenačevati pritisk v ušesih. Na vrhu se odpre čudovit razgled po avstrijski Koroški, za hrbtom pa pogled na jezero in pečine pod vrhom Pece. Z vrha se moramo do proge zapeljati mimo planinskih postojank po približno 500 metrih makadama.

Naužijte se razgledov, saj boste do doline uživali v senčni progi.

Siva brada kralja Matjaža
Na položnem začetku bodo enostavne nasute zavoje boljši kolesarji že v prvem poizkusu prevozili brez zavor. Mize, namenjene skokom, so na začetku nizke in brez aktivnega odriva boste ostali na tleh, kar je zagotovilo za varen začetek in odličen teren za učenje skokov. Zavoji se kar ne končajo, naklon se le rahlo povečuje in hkrati se višajo tudi bande, zato na prvem spustu spet primemo zavorne ročice.

Progo je zasnoval Diddie Schneider, kolesarska legenda in izkušen graditelj prog, ki razume želje kolesarskih množic. Na progi ni daljših ravnin in zelo hitro pademo v ritem zavojev. Želel sem jih prešteti, a sem pri petdesetem obupal, saj še nisem bil niti blizu polovice proge. Med večino zavojev sta vsaj ena ali dve mizi brez strmih naklonov, ki bi nas nadlegovali z obveznimi poleti po zraku. Z nekaj znanja in tempiranim odrivom pa se boste po prvi tretjini pogosto odlepili od tal.


Na dnu več adrenalinskih odskokov
Na progo so navozili enormne količine peska in temeljito utrdili zavoje. Pot je zato tako gladka, da se zdi polnovzmeteno kolo povsem odveč. Na začetku nekoliko prestraši drsenje po finem pesku, ki pa se ga počasi navadimo in tudi začetniki bodo iz zavoja v zavoj bolj zaupali konstruktorju, ki je načrtoval višje bande, kot bi bilo nujno potrebno. V srednjem delu proge postajajo zavoji postopno hitrejši in bolj zaprti, tako da že pošteno občutimo centrifugalne pospeške. Postopno se višajo tudi mize, a še vedno se je moč voziti varno, počasi in brez vrtenja pedal.


Kmalu še bogatejša ponudba
Trenutno je na Peci uradno na voljo ena proga, kar je za pravi kolesarski park malce premalo. Lahko pa zavijemo na tri cross country kroge, ki so dolgi približno 4 kilometre, in se na flow trail vrnejo približno 200 metrov višje. V dolini je še učni poligon za izpopolnjevanje tehnike »pumpanja «, vožnje po skalnatem terenu, skokov z manjših skakalnic in občutka za težišče kolesa na gugalnikih. Direktor Franz Skuk je zadovoljen z rastjo števila obiskovalcev in z ekipo že snujejo nove projekte, ki bodo kolesarje pritegnili pogosteje in za dalj časa.

Že to poletje bo kolesarje razveselila tudi gradnja novih prog, za katero skrbita Anej in Diddie. Novi odseki se bodo odpirali postopoma in že ob naslednjem obisku bo Flow Country večji, z več možnostmi flowanja v dolino.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ