Šest Slovencev začenja v Dubaju

Šest Slovencev začenja v Dubaju
30.01.2017 AVTOR: D. Z.
Pred kolesarji je krajša etapna dirka po Dubaju. Nastopilo bo kar šest Slovencev. Za vse bo to prva dirka v sezoni.

DIRKA PO DUBAJU, ETAPE
1. etapa: Dubaj - Dubaj, 181 km
2. etapa: Dubaj - Ras al Khaimah, 188 km
3. etapa: Dubaj - Al Aqah, 200 km
4. etapa: Dubaj - Hatta Dam, 172 km
5. etapa: Dubaj - Dubaj, 124 km

Pred kolesarji je četrta etapna dirka ekstra kategorije po Dubaju. Uradno ime Dubai Tour. Dan pred začetkom so se že predstavili sprinterji, tudi Marcel Kittel.

Ta bo branil lansko zmago v skupnem seštevku. Kittel bo eden izmed tistih zvezdnikov, ki so potrdili, da bodo na dirkah uporabljali kolesa z disk zavorami. Dirka – zdaj so jo podaljšali s štirih na pet etap – se bo začela 31. januarja. Najprej bo na sporedu etapa do Palm Jumeiraha. Najtežja etapa bo četrta s ciljnim vzponom na Hatta Dam.

Na startni listi so številni zvezdniki, predvsem sprinterji. Marcel Kittel, Mark Cavendish, Dylan Groenewegen, John Degenkolb, Sacha Modolo, Sonny Colbrelli, Jakub Mareczko, Danielle Bennati … pa Julian Alalphilippe, Bob Jungels, Matteo Trentin, Lars Petter Nordhaug, Enrico Gasparotto, Samuel Sanchez, Alex Dowsett, Gianni Moscon …

Na startu pa bo tudi kar šest Slovencev iz vsega dveh ekip. Kar štirje bodo vozili za Bahrain Merido. To bodo Borut Božič, Grega Bole, novinec med elito David Per in Luka Pibernik. Potem pa bosta še dva Slovenca zastopala moštvo UAE Abu Dhabi. To bosta Matej Mohorič in Jan Polanc. Prav vsi bodo na tej dirki začeli tekmovalno sezono.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ