Sezona mtb maratonov pri nas se je začela, Kras kros maraton 2016

Sezona mtb maratonov pri nas se je začela, Kras kros maraton 2016
16.03.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Nedelja, Kras, sonce in burja, ter 490 kolesarskih navdušencev, ki so pobegnili pred dežjem, mrazom in tudi snežinkami na lepše.

S soncem obsijan ter z vetrom prepihan Miren je tudi letos gostil 40 kilometrov dolg gorsko kolesarski maraton. Z 850 metri ne preveč zahteven kar se višincev tiče, vendar je burja vsekakor popestrila dogajanje na sami trasi, ki je bila speljana po večinoma makadamskih poteh in enoslednicah. Se pravi razgibana in šprinterska proga, pravo ogrevanje za začetek sezone na gorskem kolesu.

Na startu prireditve tako ni manjkalo znanih imen slovenske xc scene in maratonov, tradicionalno so prišli čez mejo preverit formo tudi številni Italijani ter nekaj hrvaških navdušencev gorskega kolesarjenja. Tako med najhitrejšimi najdemo specialiste predvsem xc dirk pri nas.

Med moškimi je absolutni zmagovalec postal Luka Tavčar (Calcit Bike Team) pred Matejem Lovšetom (Tuš Team) in Petrom Zupančičem (Calcit Bike Team).

Med ženskami pa je s traso najhitreje opravila Tina Perše (Calcit Bike Team) pred mojo malenkostjo Natalija Anderluh ter Italijanko Michelo Baf (ASD Gruppe Generali Trieste).

Društvo AMKK Ales.ca-racing v sodelovanju s kolesarskim društvom DEŠ FLEŠ je ponovno navdušilo z organizacijo maratona, rekordno število prijavljenih in dejstvo, da so morali prijave zaradi ogromnega števila prijavljenih predčasno zapreti jim je lahko samo motivacija za prihodnjo izvedbo omenjenega maratona.

Obljubljajo, da se bodo še bolj potrudili, začenši s prireditvenim prostorom. Datum je že znan: 12.3.2017.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ