Sezona se začenja v Izoli

Sezona se začenja v Izoli
27.02.2016 AVTOR: D. Z.
27 ekip, 199 kolesarjev iz 14 držav. Pred vrati je tudi začetek sezone na slovenskih tleh. Najprej z dirko za VN Izole.

V nedeljo bo na sporedu 3. dirka za VN Izole. Govorimo o uradnem začetku tekmovalne sezone na slovenskih tleh. Gre za dirko druge kategorije, za katero pa je vsako leto ogromno zanimanja. Čas je zelo primeren in številne ekipe prav iščejo take dirke. Zato ni čudno, da so imeli organizatorji tudi letos sladke skrbi. Na dirki lahko nastopa največ dvesto kolesarjev, ekip pa je bilo prijavljenih precej več.

Tako so morali izbrati in na startu bomo videli 199 kolesarjev iz 27 ekip. Tudi vse štiri članske ekipe iz Slovenije. To so Adria Mobil, Radenska Ljubljana, Sava Kranj in Grega Bole Bled. Največ, kar sedem ekip prihaja iz Avstrije. Prvo izvedbo dirke je dobil Cristian delle Stelle. Lani je dirko dobil Gregor Muhlberger, ki je letos član moštva Bora Argon. V zaključku je premagal takrat še kolesarja Adrie Mobila Primoža Rogliča (zdaj LottoNL Jumbo).

Oba sta do možnosti za borbo za zmago prišla po dolgem pobegu. A glavnina ju na koncu ni uspela ujeti in tako sta se v zaključku lahko udarila za zmago. Tretji je bil Paolo Ciavatta. Sprint glavnine za četrto mesto pa je prepričljivo dobil Marko Kump, ki je pred sezono iz Adrie Mobila prestopil v Lampre Merido. Omenimo še osmo mesto Gašperja Katrašnika. Letos člana Adrie Mobil, lani pa člana Save iz Kranja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ