Sezono začenja tudi Primož Roglič

Sezono začenja tudi Primož Roglič
25.02.2022 AVTOR: DZ, foto: Jumbo Visma

Primož Roglič se je odločil za drugačen način uvod v novo sezono. Sicer je med zadnjimi, ki bo začel tekmovalno sezono, a z dvema enodnevnima dirkama.

Pred kolesarji je zelo zanimiv vikend. Končuje se dirka UAE Tour, na kateri prevladuje Tadej Pogačar. Začenjajo se “tlakovane” klasike, na katerih bo sezono nadaljeval Matej Mohorič. Sezono pa začenja tudi Primož Roglič. Po dolgih višinskih pripravah bo v soboto in nedeljo nastopil na dveh enodnevnih dirkah v Franciji.

"Sem tudi jaz prvič slišal za ti dve dirki. Nisem poznavalec kolesarstva, predvsem vseh dirk. Rekel sem, da bi bilo dobro startati nekje drugje ali s kakšno drugo dirko, kot oditi direktno na Pariz-Nico. Ti dve dirki sta zelo priročni, ker sta nam zelo blizu. Gremo tja za vikend, malo podirkamo. Potem pa na malo bolj pravo dirko Pariz-Nica." Tako je odločitev Roglič opisal v intervjuju za podkast kofirajd.

V soboto bo nastopil na dirki Pro serije Faun Ardeche Classic. Dolga je 168 km. Start in cilj gosti Gulherand Granges. Dirka je navse razgibana in še zdaleč ne lahka. Kolesarji bodo morali premagati 3100 metrov nadmorske višini. Zadnji klanec pa ne bo prav veliko oddaljen od samega cilja. Le slabih deset kilometrov. Sledi samo še spust in potem ravnina proti cilju.

Eden izmed favoritov je vsekakor svetovni prvak Julian Alaphilippe. Omenimo še kolesarje, kot so Guillaume Martin, Wilco Kelderman, Diego Ulissi, Brandon McNulty, Warren Barguil in med drugim tudi Rogličeva klubska kolega Jonas Vingegaard in Sepp Kuss … Lani je dirko dobil David Gaudu, predtem pa tudi Cavagna, Calmejane, Bardet, Finetto, Vakoč …

Naslednji dan bo na sporedu še Drome Classic. Etoile sur Rhone bo gostil start in cilj 191 km dolge preizkušnje. Kolesarji bodo morali premagati 2400 metrov nadmorske višine, po zelo razgibani trasi jih bo na koncu pričakal še kratek, a strm klanec. Konkurenca podobna. Na obeh bo Rogliču družbo delal tudi Jan Polanc, ki sicer nastopa za UAE Team Emirates, torej ekipo, ki je letošnjo sezono začela nadvse uspešno.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ